Canon EOS M200

Den tresifrede EOS M-serien består av Canons minste og billigste speilløse systemkameraer.

#Kamera #Canon
8.6

Den tresifrede EOS M-serien består av Canons minste og billigste speilløse systemkameraer. M200 har en forholdsvis stor APS-C-brikke på 24,0 megapiksler, og man kan bruke de åtte EF-M-objektivene eller den omfattende EF-objektivserien hvis man kjøper en adapter. Canon reklamerer med at de som er vant til å knipse med smart­telefon, kan få bedre bildekvalitet, men kameraet er også noe for entusiaster som er ute etter et lite og billig kamera med stor bildebrikke.

Bildebrikken er mange ganger større enn mobilenes små versjoner og overgår dem derfor også, særlig på mørke motiver. Detaljgjengivelsen er langt bedre med M200, og særlig med manuelle innstillinger briljerer kameraet. Også automatikken er veldig god.

Kameraets autofokus fungerer virkelig godt. Det bruker Canons Dual Pixel CMOS-autofokus noe som gir raskt og nøyaktig fokus og byr på både ansikts- og øyegjenkjenning samt flere andre fokustyper. Du stiller fokus best og raskest ved å peke på skjermen og velge det som skal være skarpt, og så følger M200 motivet, også hvis det beveger på seg.

Mange vil sikkert være godt fornøyd med et lavt antall knapper som kan forvirre, og at de fleste innstillingene kan gjøres på den berøringsfølsomme skjermen. Er man vant til f.eks. speilrefleks, savner man f.eks. å kunne velge opptaksprogram på et hjul i stedet for på skjermen.

I motsetning til forgjengeren, M100, filmer M200 i 4K. Kvaliteten er synlig bedre enn Full HD, men dessverre beskjæres bildet så man ikke får så mye vidvinkel, og dessuten blir velfungerende autofokus erstattet av grov, kontrastbasert AF. Fotoentusiasten vil savne en søker og
flere knapper for raskere innstilling.

M200 står sterkt på bildekvalitet og ikke minst autofokus, men presses på pris av eldre konkurrenter som Panasonic GX800 eller Sony A6000, som begge er en god del billigere.

Konklusjon

Bildekvaliteten er god, og autofokus fungerer godt. Berøringsfølsom skjerm er godt integrert i betjeningen.
Autofokus og vidvinkel sliter under ved 4K-filming. Prisen er høy i forhold til konkurrenter. Sjenerende reflekser i skjermen
ved solskinn.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
24,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
6,1
Maks ISO
25.600