Canon PowerShot D20

Med D20 har Canon droppet den vanlige konservative stilen og skapt en frisk design, uten at det har gått ut over ergonomien.

#Kamera #Canon
8.6

Med D20 har Canon droppet den vanlige konservative stilen og skapt en frisk design, uten at det har gått ut over ergonomien. D20 fås i svart kombinert med sølv, turkis eller gul. Som testens eneste har det et feste til et system av reimer og karabinkroker, som gjør det lett å sikre kameraet når det går hardt for seg. Betjeningen er den gode og gjennomprøvde fra PowerShot-serien med menyen og de viktigste funksjonene samlet under func-knappen. På dette kameraet er funksjonsmenyen gjort ekstra lesbar med store bokstaver og ekstra tydelige ikoner, så det er lett å se den gjennom dykkerbriller under vann. Knappene er store og går lett, noe som gjør kameraet lett å betjene under vann. Når det gjelder bildekvaliteten, holder Canon fast i gamle kunster, og D20 leverte nydelige farger både over og under vannet og gode detaljer og sikker autofokus både ved foto- og
videoopptak. Også eksponeringen er sikker, men vi hadde gjerne sett at kameraet prioriterte litt kortere lukkertider i svakt lys. Automatikken valgte noen ganger 1/20 sekund, som er for lite med et actionkamera man ofte bruker i bevegelse. Objektivets minste blender er F3.9, mens vidvinkelen er på 28 mm. Begge deler er i underkant. Et kamera i denne klassen bør ha panoramaautomatikk, men det tilbyr ikke D20.

Konklusjon

Canon D20 endte opp rett i hælene på vinneren. Kameraets svakhet er objektivet, hvor man under vann kunne trengt mer vidvinkel og lysstyrke.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
1,9
Maks ISO
3200