Canon PowerShot G1 X Mark II

G1 X Mark II tar gode bilder, men kameraet er stort og tungt, og blitsen er svak. Eksponeringen er likevel sikker, og støy er under god kontroll.

av Utstyrsguiden #Kamera #Canon
8.1

G1 X Mark II smelter sammen 5x zoom med en cmos-sensor, som er større enn en Four Thirds-sensor og omtrent like stor som en APS-C. Det gjør kameraet til et av klassens største, og det er bare 25 gram lettere enn et EOS 700D. Kameraet er behagelig å jobbe med og ligger godt i hendene. Menyen jobber veldig bra sammen med den berøringsfølsomme skjermen som kan vippes, slik at den også kan brukes til selvportretter. Innerst på objektivet er det to kraftige ringer. Den ytterste brukes til manuell fokus, mens den innerste styrer lukkertiden, blender, motivtype eller eksponeringskompensasjon, alt etter hvilken automatikk du har valgt på innstillingshjulet på kameraet. Modellen har blitssko og er kompatibel med hele Canons EX-blitssystem. Den innebygde blitsen har vanskeligheter med å lyse opp bildeflaten på 24 mm. Blitsskoen har kontakter til den fleksible elektroniske EVF-DC1 søkeren, som er sett til 2495 kroner. Vi har testet den, og den er av høy kvalitet og utvider kameraets potensial. Spesielt i den korteste delen av zoomområdet blir bildene skarpe, og selv om oppløsningen ikke gir en imponerende detaljgjengivelse, sikrer den fine fargegjengivelser og flotte bilder. Eksponeringen er sikker, og bildestøyen er under god kontroll – også på høy ISO. Det ses likevel en kraftig støyreduksjon.

Conclusion

G1 X Mark II tar gode bilder, men kameraet er stort og tungt, og blitsen er svak. Eksponeringen er likevel sikker, og støy er under god kontroll.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
13,0
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,0
Maks ISO
12 800