Canon PowerShot G1 X

Canons PowerShot G-serie har lenge hengt rundt halsen på svært mange fotoentusiaster, og G1 X er seriens til dato beste kamera.

#Kamera #Canon
9.0

Canons PowerShot G-serie har lenge hengt rundt halsen på svært mange fotoentusiaster, og G1 X er seriens til dato beste kamera. Bildesensoren måler 18,7 x 14,0 mm og er mindre enn en APS-C-sensor. Samtidig har Canon valgt å holde igjen på antall piksler, så derfor har G1 X bare fått 14,2 megapiksler. Kombinasjonen av den store bildesensoren og den moderate opp-løsningen betyr at det er minimal bildestøy hele veien opp til ISO 12 800. Faktisk er det bare Fujifilm som i denne testen har mindre bildestøy. Bildedetaljene er fine opp til ISO 12 800, og fargegjengivelsen er svært flott med varme og nyanserte fargeoverganger. Eksponeringen er sikkerheten selv, og kontrasten er godt balansert under alle lysforhold, og skarpheten er flott fra bildekant til bildekant ved alle blendere. G1 Xs 4x optisk zoom tilsvarer 28-112 mm, noe som betyr at man kan dekke de mest vanlige motivtypene. Kameraet kan ta 4,5 bilder i sekundet, og ergonomisk er det testens beste, da det ligger som støpt i hånden. Den robuste modellen er likevel både stor og tung å ha med seg. Den lille optiske søkeren dekker bare 80 prosent av motivet, mens det på den annen side er fint at den fleksible skjermen kan vris 175 grader. Mindre ideelt er det at skjermen gjengir motivene en tanke for mørkt.

Konklusjon

Bildekvaliteten er svært god med nyanserte farger og sikker eksponering. Støy er under kontroll og prisen lav. En helt suveren testvinner.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
14,2
Brennviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
4,5
Maks ISO
12800