Canon PowerShot G7 X Mark III

Gode kompaktkameraer er typisk utstyrt med en 1”-bildebrikke som går langt utenpå mobiltelefonenes.

av Utstyrsguiden #Kamera #Canon
8.5

Gode kompaktkameraer er typisk utstyrt med en 1”-bildebrikke som går langt utenpå mobiltelefonenes. Sonys RX100 VII koster nesten 13 000 kroner, men med G7 X Mark III får du en av markedets billigste kandidater i klassen. Kameraet er utstyrt med Canons nye Digic 8-prosessor, og den gir deg mulighet for å ta en serie med hele 30 råformatbilder i sekundet, noe som er ganske imponerende til prisen. Velger du jpeg, er hastigheten 20 bilder i sekundet, og med utmerket autofokus aktivert får du åtte pr. sekund. Med et raskt UHS-II-kort sa bufferen stopp etter 50 jpeg- og raw-bilder i serie. Det er ganske flott.

Kameraet eksponerer sikkert, detaljgjengivelsen er flott, og fargene er naturlige. Bildestøy er godt under kontroll opp til ISO 3200, og deretter går det hardt ut over detaljene. Objektivet er på 24–100 mm, og med maksimale blenderverdier fra F1.8 til F2.8 er det lett å styre unna de høyeste ISO-verdiene, som vi fraråder sterkt. Den store blenderåpningen gjør også at du kan få myk bakgrunnssløring. Ellers leverer objektivet god skarphet i hele zoomområdet. Autofokus fungerer raskt og sikkert. Det gjelder også den gode ansiktsgjenkjenningen. Det er en fiks kontrollring rundt objektivet. Den kan programmeres, og vi hadde for eksempel god nytte av å stille blenderen her. Ringen vris imidlertid lett utilsiktet. Blir du lei av det, er det lett å deaktivere den.

Canon har naturligvis kuttet litt her og der for å presse prisen, så du må klare deg uten søker, som på den nærmeste, men tregere og billigere konkurrenten i klassen, Panasonic Lumix DMC-LX15. Er det viktig med en søker, kan du spandere 1500 kroner til for storebror G5 X Mark II, som også har litt mer tele, eller for eksempel en av Sonys RX100-modeller. Til tross for at den berøringsfølsomme og vippbare skjermen gir flott og troverdig visning, bruker vi gjerne noen kroner til på den gode søkeren i G5 X Mark II.

Konklusjon

Flott bildekvalitet med gode farger og detaljer. Imponerende hastighet på bildeserier. God pris til å være et kamera med 1”-bildebrikke.
For lett å flytte kontrollringen ved et uhell. Man må unnvære en søker.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
4,2
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
30
Maks ISO
25600