Canon PowerShot G7 X

PowerShot G7 X er et vellykket lommekamera med god brennvidde til entusiaster. Vi savner en søker, men de små målene er et pluss.

#Kamera #Canon
8.4

G7 X er et lite og lett lommekamera og zoomobjektivet er et stort pluss. Det dekker 24-100 mm, noe som er flott i denne klassen, og det er lyssterkt, siden det går fra fra F1.8 på 24 mm til F2.8 på 100 mm. Det er smart at kameraet har et automatisk objektivdeksel, så frontlinsen holdes ren. Optikken er skarp i midten, mens skarpheten faller ut mot hjørnene. Skjermen kan vippes hele veien rundt til selfies, og eksponeringen følger nøyaktig etter det kameraet fokuserer på, så selfies alltid blir veleksponerte. Det blir nødvendigvis imidlertid ikke andre motiver. Hvis fokus biter seg fast i f.eks. noe mørkt i motivet, blir hele bildet overbelyst, og omvendt. Autofokusen er rask, men ikke alltid helt presis. Detaljgjengivelsen skuffer litt i forhold til den høye oppløsningen. Fargene er realistiske. Som Canons øvrige G-modeller har G7 X to innstillingshjul – ett til programmer og ett til eksponeringskompensasjon. De er imidlertid litt stramme. En elektronisk søker hadde vært fint. Sony har satt en sammenklappbar søker i et tilsvarende kamera. Det er litt ergerlig at pop opp-blitsen sitter på venstre side, da det medfører slagskygger. Kameraet har ikke gps, men til gjengjeld wi-fi med NFC, så det f.eks. kan hente gps-data fra en smarttelefon. Generelt sett er G7 X et meget kompetent kamera.

Konklusjon

PowerShot G7 X er et vellykket lommekamera med god brennvidde til entusiaster. Vi savner en søker, men de små målene er et pluss.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
20,0
Brennviddeforl./optisk zoom
4,2x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
6,5
Maks ISO
12.800