Canon PowerShot SX50 HS

SX50 kan fotografere i jpeg og raw og begge deler på én gang, men det var overraskende lite vi kunne hente ut av raw-filene, som ikke også var på jpeg.

#Kamera #Canon
8.4

SX50 starter opp på 1,9 sekunder, noe som er hederlig. Skjermen gjengir lys og farger korrekt, men er med sine 2,8 tommer testens minste. Til gjengjeld kan den vippes og vris i alle retninger. Den elektroniske søkeren er liten og uskarp, men helt brukbar. Ergonomien er blant testens beste, takket være det kraftige håndgrepet. Det er direkte knapper til de mest brukte innstillingene. Det tar 1,7 sekunder å zoome fra 24 til 1200 mm, og særlig på de lengste brenn-
viddene ser man tydelig effekten av bildestabiliseringen, som sikrer skarpe bil­der. Eksponeringen er presis, men i teleområdet velges det for lange lukkertider, som bildestabiliseringen gir opp overfor. Vi var ute for at kameraet på 1200 mm i programmet P valgte 1/80 sekund og ISO 80. Problemet løses ved å velge lukkertids- eller blenderprioritert program og høyere ISO-verdi. SX50 kan fotografere i jpeg og raw og begge deler på én gang, men det var overraskende lite vi kunne hente ut av raw-filene, som ikke også var på jpeg. Forskjellene var mest tydelige over ISO 800. Bildekvaliteten er blant testens beste, og fargegjengivelsen er svært god. Objektivet er imponerende skarpt hele veien fra 24-1200 mm, og objektivfeil som vignettering og fortegning er akseptabelt. Korn er fint under kontroll til og med ISO 800.

Konklusjon

Med lange lukkertider og en beskjeden søker må SX50 holdes i ørene. Men da belønnes du også med gode, skarpe bilder helt ut på utrolige 1200 mm.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
50x
LCD-skjerm
2,8
Bilder/sekund
2,2
Maks ISO
6400