Canon PowerShot SX530 HS

Hvis du kan se det, så kan du også fotografere det med Canons nye superzoomkamera. Det er heftig makro og fin bildekvalitet, men ikke alt er optimert til å more seg med de lange brennviddene.

av Utstyrsguiden #Kamera #Canon
8.3

Det mest fascinerende ved SX530 HS er at kameraet både er lite og lett nok til at man alltid kan ha det med seg, og at det ikke finnes særlig mange motiver man ikke kan få i boks med det store brennviddeområdet, som dekker 24-1200 mm. Dessuten kan ikke makro være bedre. Nærgrensen er nemlig på null cm, så du kan stille skarpt på et fingeravtrykk på frontlinsen.
På lav ISO er bildekvaliteten litt bedre enn en svært god mobiltelefon. Det vil si at den i praksis er tilstrekkelig til små utskrifter og fin nok til å glede seg over på en dataskjerm. Objektivet er så avgjort ikke dårlig, og bildet får tilført passe mye skarphet i kameraet til at det er helt klart til bruk. På de høye ISO-verdiene er bildekvaliteten i svakt lys fortsatt brukbart, men faktisk synlig verre enn den man får med f.eks. iPhone 6, som kan nå ISO 2500. Den normale fargemetningen er litt tam, så her bør man velge bildestilen Vivid for å få nok fart på fargene.

Utfordringer på tele

Fotointeresserte vil nok tenke seg om to ganger før de kjøper et superzoomkamera uten søker. Det er ikke enkelt å fokusere rolig på 1200 mm med et kamera man holder fremfor seg. Bedre blir det ikke at bildestabiliseringen tar hardt tak i rykk og napp, noe som betyr at billedet seiler rundt på skjermen før det faller til ro. Bildestabiliseringen er allikevel helt uunnværlig, ikke minst fordi automatikken tillater overraskende lange lukkertider. Til bildet av hjortene valgte kameraet en lukkertid på 1/160 sekund, noe som er i underkant. Vi tok fem bilder, og bare to av dem ble helt skarpe, da vi her støttet kameraet mot et tre. Ergonomi og menysystem er glimrende for denne klassen, og dessuten fungerer wi-fi svært godt på SX530 HS, hvor NFC gjør at man bare trenger å røre det med en smarttelefon for å få forbindelse. Kameraet kan overføre bildene i mindre størrelse, slik at de rent faktisk er til å håndtere for mobiltelefonen når bilder f.eks. skal sendes til Facebook.

Conclusion

Det er imponerende hvor mange muligheter som skjuler seg i det lille superzoomkameraet, og bildekvaliteten er ganske fornuftig. SX530 HS gir deg ganske mye for pengene, men det er allikevel enda bedre kameraer der ute i samme prisklasse. Det gjelder både Canon SX60 HS og Sony HX400V, og dessuten savner vi i aller høyeste grad en søker.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
50
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
1,6
Maks ISO
3200