Chasing-Innovation Gladius Mini

Til deg som vil ta bilder og video på ned til 100 meters dyp.

av Utstyrsguiden #Kamera #Chasing-Innovation
8.7

Kameradroner til luftbruk gir fantastiske muligheter for å ta ekstraordinære bilder. Den neste generasjonen arbeider under vann.
Kinesiske Chasing-Innovation står bak modellen Gladius, som er kommet i en mer kompakt versjon med tilnavnet Mini. Den filmer i 4K på ned til 100 meters dyp, og kvaliteten er god. Opptakene blir skarpe og stabile i rolig vann, men fargene er naturlig nok veldig påvirkelige under vann, og man kan selvfølgelig ikke forvente at vannet i for eksempel en travel havn blir gjengitt krystallblått. Til gjengjeld tilpasser kameraet raskt eksponeringen til varierende lys når man bruker Auto. Stillbildene er på 12,0 megapiksler, detaljene og skarpheten er ikke helt på nivå med en god mobiltelefon, men så er også fotografering under vann ekstremt krevende.
Den store nyheten i Mini-utgaven er at det er kommet en ekstra motor med propeller, så til sammen er det fem. Dette gjør at dronen nå kan vinkles trinnløst 45 grader opp og ned. Betjeningen i vannet er svært enkel, og den innebygde dybdelåsen fungerer flott og holder på den ønskede dybden.
Etter lading av drone, fjernkontroll og basestasjon, som ekspederer bilder direkte fra kameraet til mobiltelefonen, fikk vi raskt og uanstrengt dronen ut i den lokale innsjøen. Imidlertid gjorde sterke strømninger det litt vanskelig å styre tilbake mot land, men da vi senere sendte Gladius Mini ut i havnen på en vindstille dag, var alt fryd og gammen. Det er en fornøyelse å manøvrere den gule luringen mellom ålegress og flyndrer. Men var først da vi fikk lov til å teste dronen i et akvarium, at det ble skikkelig gøy. Her var det hammerhaier, rokker, fargestrålende fisk og en stor havskilpadde som angrep dronen og bet i kabelen. Gladius Mini taklet det, og den er også solid bygget og oser av kvalitet. Fjernkontrollkonstruksjonen er lettere, men fungerer godt. Batteriet klarer imponerende ca. 100 minutter.

Konklusjon

Solid kvalitet på både konstruksjon og navigering.
Stabile og detaljerte filmopptak i 4K.
Vi fryktet at prisen ville være høyere.

Stillbilder krever veldig godt lys.
Trøblete å overføre filer.

Spesifikasjoner

Merke
Chasing-Innovation
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
1
Maks ISO
3200