DJI Mavic Air

Den nye dronen fra DJI handler først og fremst om en størrelse som setter nye kompakte standarder. Men hva betyr dette for batteritid og når det blåser?

av Utstyrsguiden #Kamera #DJI
8.8

DJI Mavic Air veier bare 430 gram og er dermed den minste dronen med 4K fra DJI. Den har langt på vei de samme kvalitetene som den populære Mavic Pro, som vi også tidligere har anmeldt. Det nye er – i tillegg til størrelsen – at Air har fått to sensorer på bakpartiet. Det betyr at man kan fly baklengs med begrenset risiko for kollisjon, for sensorene ser hindringer og stopper dronen. Det fungerer flott, og ny teknologi gjør også Air i stand til å fortsette flyvningen i en fin kurve utenom hinderet, hvis man ikke vil ha full stopp.
En annen stilig nyhet er innebygde automatiske funksjoner der dronen flyr i bestemte formasjoner og filmer samtidig. Asteroid er favoritten vår, der dronen flyr opp, tar mange bilder og setter sammen alt til en film der man til slutt ser bakken som en liten, rund kule.
Det er også nytt med åtte gigabyte internminne. Genialt hvis man er uheldig og glemmer det lille MicroSD-kortet hjemme i kortleseren.
Bildene blir på 12,0 megapiksler, og bildekvaliteten er utmerket. Den er stort sett identisk med den fra Mavic Pro. Det dynamiske området er ikke på høyde med det vi kjenner fra et system- eller speilreflekskamera. Det lille objektivet på 24 mm F2.8 gjør en utmerket jobb, men er ikke bedre enn en god
mobiltelefon. Filmene blir skarpe og detaljerte, og med 100 megabit i
sekundet er kvaliteten forbedret.
Dronens begrensede størrelse går ut over batteritiden. Vi fikk det bare til å holde i 18 minutter. Til gjengjeld klarte lille Mavic Air seg fint i ti
sekundmeter med vind.
Hvis du allerede har en Phantom 4 eller en Mavic Pro, kan du trygt vente på større bildebrikke og høyere oppløsning. Er du klar for en drone nå, skuffer ikke Mavic Air.

Conclusion

Når de fire armene er brettet inn, får Mavic Air lett plass i en jakkelomme. Morsom, gode autofunksjoner, suveren app og god fjernkontroll.

Vi hadde håpet på større bildebrikke og høyere oppløsning i DJIs nyeste
kameradrone. Batteritiden er forholdsvis kort.

Spesifikasjoner

Merke
DJI