DJI OSMO Action

I sin tid prøvde amerikanske GoPro å innta markedet for droner, men måtte innse at de ikke kunne hamle opp med kinesiske DJI.

av Utstyrsguiden #Kamera #DJI
9.0

I sin tid prøvde amerikanske GoPro å innta markedet for droner, men måtte innse at de ikke kunne hamle opp med kinesiske DJI. Nå er et motangrep i full gang. GoPro er dominerende når det gjelder små actionkameraer som blant annet tåler vann på ti meters dyp. OSMO Action tåler 11. Dette må være årets provokasjon. Heldigvis har det også en rekke andre styrker. Først og fremst har DJI en liten skjerm foran, så man kan komponere når man er med i bildene selv. Stabiliseringen er også bedre enn i GoPro HERO7 Black, og da skal det en del til. OSMO er laget i et lekkert metallhus som er mer motstandsdyktig mot riper, og skjermen bak er også størst. Bildekvaliteten ligger på GoPros gode nivå. Det betyr at man også her får skarpe og veleksponerte film-
opptak i krystallklar 4K-oppløsning som med 100 megabit pr. sekund egner seg utmerket til etterbehandling. Hudtoner blir mer naturlige, og også i motlys ligger kineserne foran med en centimeter eller to. Du kan fotografere i jpeg og råformat.
Du navigerer enkelt med en finger på skjermen, men i motsetning til med GoPro kan du ikke zoome inn på bildene. Heller ikke hos DJI er stemmestyringen helt pålitelig, så det er bra at man kan lage og lagre egne
favorittinnstillinger i menyen.
Til gjengjeld må du klare deg uten GPS og HDMI, noe amerikanerne tilbyr, og det blir litt forsinkelse på søkerbildet. Til å begynne med var det greit, men på skateboard­rampen, hvor det måtte gå unna, var det ikke optimalt. Forhåpentligvis blir det bedre med ny firmware. GoPro har bedre lyd og mer vidvinkel.

Conclusion

Gode opptak og helt fantastisk bildestabilisering. Skjermen foran på kameraet blir uunnværlig på kort tid. Er kompatibel med GoPros mount-system.

Stemmestyringen svikter for ofte. Vassen forsinkelse i søkeren.

Spesifikasjoner

Merke
DJI
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
5,6
LCD-skjerm
2,2
Bilder/sekund
240 ved HD
Maks ISO
3200