DJI Osmo Pocket

Mobiltelefonene våre takler dagligdagse stillbilder og filmopptak, men denne uimotståelige saken på 116 gram har et fortrinn som stiller alle lommekameraer til veggs.

av Utstyrsguiden #Kamera #DJI
9.0

DJI Osmo Pocket er den nyeste maktdemonstrasjonen fra kinesiske DJI. De dominerer markedet for kameradroner, og nå vil de ned i lommene våre med et kamera som kan mye mer enn mobiltelefonen. Det er det flytende opphenget, kalt gimbal, som er forskjellen. Det jevner nemlig ut de fleste bevegelser og stabiliserer filmopptakene. Selv da vi løp med Osmo i hånden, ble opptakene flytende, og de ligner på de svevende videoene vi lager med kameradronen vår. Oppløsningen er 4K med opptil 60 bilder i sekundet, og selve bildekvaliteten kan sammenlignes med en god smarttelefon, men stabiliseringen er helt uovertruffen.
Dette er verdens minste kamera med gimbal, og den gir mange andre muligheter. Osmo Pocket fungerer også som kameramann. Vi satte den på et bord under et foredrag og lot den innebygde Face Track-funksjonen følge ansiktet på foredragsholderen. Vi tok også håndholdte panoramabilder uten problemer, for det lille kamerahodet snur seg selv i flere forskjellige retninger, tar bildene og setter dem sammen helt automatisk. Det samme gjelder timelapse, hvor kameraet tar en rekke bilder mens det helt flytende beveger seg mellom to punkter vi selv hadde definert på skjermen. På noen få sekunder blir alt smeltet sammen til en flott film. Igjen er det den bevegelige gimbalen som utgjør forskjellen.
Mikrofonen er innebygd, og lyden er utmerket, den lille størrelsen tatt i betraktning. Skjermen er bare 1,1 tommer stor, men man kobler enkelt til smarttelefonen som søker. Den velfungerende appen DJI Mimo byr på en rekke mer avanserte funksjoner, innstillinger og smertefri og morsom redigering av opptakene.

Konklusjon

Et skikkelig flott kamera med silkemyk stabilisering som gir lyst til å filme mer i det daglige. Fullt av halvautomatiske funksjoner til for eksempel timelapse.

I dagslys er ikke bildekvaliteten bedre enn i en god mobiltelefon, og det dynamiske omfanget er begrenset. I mørket hevder imidlertid kameraet seg bedre.

Spesifikasjoner

Merke
DJI
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
1,2
Bilder/sekund
-
Maks ISO
3200