DJI Phantom 4

Phantom 4 har så mange nyheter og forbedringer at du fort kan bli 16 000 kroner fattigere hvis du leser videre. Kameradelen er blant de mest overraskende av dem.

av Utstyrsguiden #Kamera #DJI
9.4

DJI Phantom 4 er en kameradrone med en tung arv. Den skal nemlig fly videre fra der den meget populære Phantom 3 landet. Vi var mest spent på kameraet, fordi det langt på vei er det samme som i 3-eren. 12,0 megapiksler, fast blender på F2.8 og en brennvidde på 20 mm. Imidlertid hadde DJI gitt beskjed om at objektivet er bedre, og det vi kan på alle måter gå god for at det er synlig. Bildene og videoene er betraktelig mer detaljerte. Selv om vi liker vår Phantom 3, så er bildekvaliteten noe ullen ved nærmere ettersyn. 4-eren er til sammenligning knivskarp, og video i 4K ser ut som profesjonell
kvalitet. Ellers er det flytende opphenget innebygd i selve dronen, og kameraet er
dermed bedre beskyttet.
Nye sensorer foran gjør i stor grad Phantom 4 i stand til å unngå hindringer som f.eks. murvegger og trær. Vi testet også funksjonen ved å fly dronen direkte mot et trådgjerde, og dronen stoppet av seg selv til tross for de store hullene. Den ga også beskjed om at den hadde støtt på et hinder. Også den nye funksjonen, som gjør dronen i stand til å følge et motiv, virker bra. Man bruker en smarttelefon eller et nettbrett som skjerm når man flyr, og dronen følger f.eks. en syklist automatisk hvis man trykker på personen i bildet.
De fire motorene under hver propell er løftet sammenlignet med forgjengeren. Dermed ser man ikke propellene så ofte i opptakene. I tillegg har 4-eren fått en veldig gøyal, men også litt farlig ny funksjon.
Dronen kan nemlig fly i opptil 72 kilometer i timen hvis man setter den i Sports-mode. Da går det unna. I den forbindelse må man vite at de nye sensorene slår seg av. Dermed er man heller ikke beskyttet mot sammenstøt med hindringer.

Conclusion

Mye skarpere bilder og video samt en rekke nye funksjoner og forbedringer gjør Phantom 4 vesentlig bedre enn den allerede svært gode Phantom 3.
DJI lover at batteriet gir 28 minutter flytid på én opplading. Den reelle tiden ligger nærmere 23 minutter, så her lover nok den kinesiske giganten for mye.

Spesifikasjoner

Merke
DJI