Fujifilm FinePix SL1000

SL1000 har som det eneste automatisk omskifter mellom skjerm og søker, så bildet skifter opp i søkeren når man setter kameraet til øyet. Søkeren er en av testens beste, og skjermen kan vippes loddrett opp og 45 grader ned.

#Kamera #Fujifilm
7.9

SL1000 er et av testens største og det tyngste, men til gjengjeld er laderen til batteriet så lite at kameraet ikke tar mer plass i feriebagasjen enn de andre. Oppstart klares på 1,5 sekunder, mens det tar 3,7 sekunder å kjøre igjennom zoomområdet. SL1000 har som det eneste automatisk omskifter mellom skjerm og søker, så bildet skifter opp i søkeren når man setter kameraet til øyet. Søkeren er en av testens beste, og skjermen kan vippes loddrett opp og 45 grader ned. Ergonomien er god, men håndgrepet er nesten for stort. Det kan velges alle former for automatikk, inkludert automatisk motivgjenkjennelse. Menysystemet er grafisk ikke spesielt vellykket, men det er likevel til å finne frem i. Det er hele 16 knapper på kameraet, men dessverre må man i menyen for å innstille fundamentale ting som ISO og hvitbalanse. Objektivet er best i normalområdet. I det ekstreme teleområdet synker skarpheten, noe som ikke blir bedre av at automatikken tillater lukkertider på 1/125 sekund på 1200 mm. Fargegjengivelsen er god, men hvitbalansen blir en tanke blåaktig, og kontrastene er lovlig harde, så skygger blir tunge, og høylys brenner ut. Fargestøyen er gjennomsnittlig unntatt på ISO 12 800, hvor støyen er kraftig, men det er fordi Fujifilm ikke bruker ISO-stacking som de andre gjør.

Konklusjon

Eneste med automatisk omskifter mellom søker og skjerm. I teleområdet var det nærmest umulig å få en tilfredsstillende bildekvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
50x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
12800