Fujifilm FinePix XP130

Dette hardføre kameraet fra Fujifilm tar ti bilder i sekundet og har svært god ergonomi. Dessuten er prisen er veldig fornuftig, men hva med bildekvaliteten?

av Utstyrsguiden #Kamera #Fujifilm
8.4

Fujifilm FinePix XP130 tåler dykk ned til 20 meter, så det er et perfekt kamera for snorkling eller vannsport. Mister du kameraet fra 1,75 meters høyde, skal det også overleve det. XP130 har 5x optisk zoom, noe som tilsvarer 28–140 mm. Her savner vi litt mer vidvinkel sammenlignet med konkurrenter som Nikon COOLPIX W300 og Olympus Tough TG-5, som har henholdsvis 24 mm og 25 mm vidvinkel. Derimot er det bra at Fujifilm XP130 har 140 mm i teleområdet.
Kameraet kan ta serier på 10,0 bilder i sekundet, noe som er bra. Imidlertid kan autofokus være litt usikkert. XP130 har imponerende god ergonomi. Kameraet ligger godt i én hånd, og det er enkelt å betjene den knudrete og store utløserknappen under vann. Bildekvaliteten fra de 15,9 megapikslene byr på forsiktig fargegjengivelse og avdempet kontrast. Detaljnivået imponerer ikke, heller ikke på lave ISO-verdier. Da ser du bildestøy. Største blenderåpning er F3.9 i vidvinkelområdet og F4.9 i teleområdet, så derfor trenger man en del lys eller må øke ISO-verdien for å få skarpe bilder i svakere lys. FinePix XP130 knipser bare i jpeg, så dessverre må du klare deg uten råformat.
Den optiske bildestabiliseringen gir god hjelp, og det er bra at det er enkelt å raskt å overføre bildene trådløst til smarttelefon via appen Fujifilm Camera Remote. Når det er opprettet kontakt mellom smarttelefon og kamera, kan du også overføre GPS-informasjon fra telefonen til bildene dine. Dette er en smart løsning. Kameraet filmer i Full HD med 60 bilder i sekundet. Her kan man bruke optisk zoom. XP130 koster halvparten av toppmodellene fra konkurrentene og er dermed attraktiv selv om bildekvalitet og funksjoner ikke er på samme nivå.

Konklusjon

Kameraet byr på sikker eksponering, realistiske farger og svært god ergonomi. Dessuten er prisen ganske så fin.

Vi savner litt mer vidvinkel og mulighet for råformat. LCD-skjermen på 3,0 tommer har en oppløsning på bare 920 000 punkter.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3”
Bilder/sekund
10
Maks ISO
3200