Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1

De siste drøye seks årene har Fujifilm gjennomført et comeback av de helt store. Det foreløpige høydepunktet er X-H1, som er ny toppmodell blant APS-C-modellene.

av Utstyrsguiden #Kamera #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-H1 føles som en ekte toppmodell når du er ute og tar bilder. Det tar også bilder og filmer som en toppmodell, og det ligner på en, for det har fått mer pondus enn X-T2 og har et vesentlig dypere og bedre håndgrep og dermed bedre ergonomi. Det er også et nytt LCD-panel oppå kameraet. Dette har også mange speilreflekskameraer, men det unike med X-H1 er at skjermen også viser informasjon om batteri og minne når kameraet er skrudd av. Det glimrende hjulet for eksponeringskompensasjon som sitter på for eksempel X-Pro2, er dessverre redusert til en liten knapp nær utløseren. Ellers er menyen og plasseringen av knapper slik Fujifilm-fotografer er vant til.
I godt samspill med Fujifilms gode XF-objektiver leverer X-H1 nydelig bildekvalitet. Fargene er litt forsiktige og kjølige, men de kan oppjusteres, og knipser du i råformat, ordner du det i raw-konverteringen. På opptil ISO 25 600 er kornene enda finere enn på selv de beste konkurrentene.
Videofunksjonen er også klart forbedret. Nå kan du filme 4K i F-log, noe som tilsvarer råformat for filmfolket, med et svært stort dynamisk spillerom. Autofokus går ganske raskt. Søkeren er fremragende og oppdateres fort for et godt og flytende søkerbilde. Skjermen er blitt berøringsfølsom og kan vippe i to plan. Dessverre måler den bare 3,0 tommer.
Den største nyheten er den 5-aksede bildestabiliseringen på bildebrikken, som gjorde det mulig for oss å ta skarpe håndholdte bilder på 1/4 sekund. Har man ett av Fujifilms objektiver med bildestabilisering, finner kameraet selv ut den rette kombinasjonen av sensorens og objektivets bildestabilisering.

Konklusjon

Svært god bildekvalitet kombinert med generelt forbedret ergonomi og brukervennlighet. Effektiv innebygd bildestabilisering i dette robuste kameraet.
Det normalt så velkjente hjulet for eksponeringskompensasjon hos Fujifilm mangler dessverre.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
14
Maks ISO
51200