Fujifilm X-M1

Fujifilm får det optimale ut av de 16,0 megapikslene, nemlig en kombinasjon av fin detalj-gjengivelse og testens laveste støymålinger.

#Kamera #Fujifilm
8.8

Et blikk på spesifikasjonene avslører at X-M1 er testens største og tyngste kamera. Et blikk på prisen avslører at det er testens suverent dyreste, men et blikk på kameraet avslører at det tross kunststoffutførelsen er testens flotteste. Med sin knudrete overflate og et rimelig håndgrep ligger det godt mellom hendene, og det er tilstrekkelig med knapper bakpå, blant annet en Q-knapp, som sikrer rask tilgang til de mest brukte innstillingene. Det teller også på plussiden at kameraet både har innebygd blits og kan ta løse blitser. I tillegg er det fint at skjermen kan vippe. Med sine 3,0 tommer er den også større enn på det dyrere X-E1, som til gjengjeld har elektronisk søker. Bare Fujifilm og Panasonic har klassiske innstillingshjul oppå kameraet. Det er fortsatt den raskeste måten å innstille kameraet på.
Med en god funksjonsmeny til de mest brukte innstillingene og en programmérbar funksjonsknapp er kameraet en ren fornøyelse å bruke i det daglige. Under tommelfingeren finner man hele to gode innstillingshjul til eksponeringskompensasjon samt tid- og blenderinnstilling, og X-M1 har også innebygd wi-fi, noe som er både fint og praktisk.
Fujifilm får det optimale ut av de 16,0 megapikslene, nemlig en kombinasjon av fin detalj-gjengivelse og testens laveste støymålinger.
Kameraets objektiv bidrar med både høy skarphet og minimal fortegning.

Mettede farger

Fargegjengivelsen er fin under alle forhold, men vi valgte å bruke Velvia-innstillingen med høy fargemetning til alt annet enn hudtoner. Dessuten er det viktig å holde øye med at kameraet ikke feileksponerer motiver med høy kontrast. Det svakeste punktet er
video. Kvaliteten er bare gjennomsnittlig med mye moiré, og mikrofonen er vindfølsom. Det er ikke mulig å koble til en ekstern mikrofon.
X-M1 fås i sølv eller svart. Motlysblender følger med, og tilbehørsprogrammet er omfattende. Det består av tre blitser og ti objektiver, herav seks med fast brennvidde. Dette er svært imponerende i betraktning av at X-serien ble lansert så sent som i 2012. Kvaliteten på samtlige av de tilhørende objektivene vi har prøvd, har vært særdeles høy. Allikevel er prisene her høyst
konkurransedyktige når man sammenligner med tilsvarende hos konkurrentene.

Konklusjon

Med sin pris, vekt og størrelse har ikke X-M1 det beste utgangspunktet, men man nyter testvinnerens brukervennlighet og fine bildekvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
16,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,6
Maks ISO
25.600