Fujifilm X-T100

Den lekre X-serien fra Fujifilm er blitt utvidet med en billig modell som byr på høy bildekvalitet og en rekke smarte funksjoner. Imidlertid er ikke alle helt perfekte.

av Utstyrsguiden #Kamera #Fujifilm
8.6

Fujifilm X-T100 er det hittil billigste kameraet med søker av firmaets systemkameraer. Den lekre designen fra de større modellene går igjen, og som noe nytt følger det med et lite, løst håndgrep som man kan velge å sette på. Det er en klar fordel, for man holder kameraet bedre. Bildekvaliteten er god og har svært sikker eksponering, god detaljgjengivelse fra de 24,0 megapikslene, utmerkede farger og finkornede bilder opp til toppfarten på ISO 51 200. Kameraet filmer i opptil 4K, men da med bare 15 bilder i sekundet, og det gir hakkende bevegelser. 4K kommer imidlertid også til nytte på andre måter. Du kan filme et klipp, hente ut det perfekte øyeblikket og lagre det som et bilde på 7,0 megapiksler. Dermed får man altså 15 bilder i sekundet i stedet for de normale seks som kameraet kan ta i full oppløsning. Man kan også filme en 4K-video der fokus endres automatisk underveis. Deretter lag­rer du et bilde på 7,0 megapiksler og velger enten hva som skal være skarpt, eller at det skal være dybdeskarphet i hele bildet. Man må tett på motivet før det gir mening, og opptaket tar noen sekunder, så motivet må stå stille. Imidlertid fikk vi litt ulne overganger på et bilde med full dybdeskarphet, og detalj­nivået er ikke så høyt. LCD-skjermen er berøringsfølsom, og det bruker Fujifilm på en smart måte. Man kan nemlig aktivere forskjellige kamerafunksjoner ved å sveipe opp, ned, eller til sidene på skjermen, og du velger selv hvilke funksjoner bevegelsene skal aktivere. Knapper og hjul samarbeider godt og kan også programmeres. Autofokus fungerer godt med XF-objektiver, men går litt tregt med XC 15–45 mm-motorzoomen som selges i sett med kameraet. Via Wi-Fi og Bluetooth kan man overføre bilder til smarttelefon og nettbrett, og vanlig overføring er enkelt.

Konklusjon

Prisen er gunstig og bildekvaliteten god. X-T100 er det hittil enkleste kameraet i X-serien for nybegynneren, og det gir også gode muligheter for entusiasten.

Filmklipp i 4K-oppløsning har bare 15 bilder i sekundet, og derfor hakker de. Kameraet blir sviktet av kit-objektivet, så du kan gjerne velge et bedre objektiv.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3”
Bilder/sekund
6
Maks ISO
52000