Fujifilm X-T200

På en rekke punkter skiller det nye X-T200 seg fra sine større søsken. Det har blant annet en utradisjonell skjerm – både på grunn av størrelsen og den intuitive betjeningen.

av Utstyrsguiden #Kamera #Fujifilm
8.8

De tresifrede modellene i X-serien er Fujifilms billigste speilløse systemkameraer med søker. Og på en rekke punkter skiller det nye X-T200 seg fra sine større søsken. Det har et tradisjonelt programhjul med blant annet blender- og lukkerprioritet, hvor man på de andre velger lukkertid, ISO-verdi og lignende på hvert sitt hjul. X-T200 har en tradisjonell cmos-bildebrikke, mens de dyrere modellene har en såkalt X-Trans-brikke. Selv på høye ISO-verdier som maksimale ISO 12 800 er detaljgjengivelsen god. Kameraets utvidede ISO-verdi på 51 200 gjelder bare for jpeg og altså ikke i raw. Dessuten leverer X-T200 klare og naturlige farger. Autofokuseringen er rask og sikker. Det samme gjelder øyegjenkjenningen, som nesten er på nivå med Sony.

X-T200 har en god styrespak som vi både brukte til å plassere fokuspunkter og navigere i menyen. Når du velger bildestil, kan du se effekten på skjermen med både før- og etter-visning. Du kan også trekke fingeren over skjermen og velge hvor stort utsnitt du vil sammenligne med. Det er lekkert.

Skjermen er et kapittel for seg, for ingen av Fujifilms større X-kameraer har skjermer på hele 3,5 tommer. Samtidig fungerer den berøringsfølsomme skjermen ualminnelig godt sammen med kameraets øvrige betjening. Kommer man rett fra en smarttelefon, vil man føle seg hjemme. Med et trykk på skjermen vises åtte ikoner som f.eks. gir tilgang til justering av hvitbalanse eller fokusvalg. Skjermen, som er klar og detaljert, kan vippes og vris i alle retninger.

Dessverre er Fujifilms flotte svart-hvite ACROS-bildestil forbeholdt de dyrere modellene, så den får man ikke her. Canon EOS M50 byr også på veldig god bildekvalitet og enkel betjening, som imidlertid ikke er på nivå med X-T200, til en vesentlig lavere pris.

Den høye prisen er inkludert kitobjektivet FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ. X-T200 selges foreløpig ikke som hus alene.

Konklusjon

X-T200 leverer god bildekvalitet. Selv på høye ISO-verdier er detaljgjengivelse fin. Brukervennligheten er god takket være den skjermbetjente menyen. Prisen er imidlertid høy for denne klassen.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
24,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,5
Bilder/sekund
8,0
Maks ISO
51.200