Fujifilm X-T3

Fujifilms nyeste systemkamera med APS-C-brikke viser muskler med en bedre bildebrikke og nye og gode funksjoner. Men det kan fortsatt rystes.

#Kamera #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-T3 er et gedigent kamera som vil tiltale både profesjonelle fotografer og entusiaster. Systemkameraet, som har APS-C-bildebrikke, ligner umiddelbart på forgjengeren X-T2, men det er blitt litt større, noe som gir et vesentlig bedre grep. Skjermen er blitt berørings-
følsom på samme måte som på store-
broren X-H1, og dette er et stort og etterlengtet fremskritt. Du kan fokusere og ta bilder direkte ved å berøre skjermen, og du kan bytte mellom forskjellige funksjoner eller bla i opptakene dine. Det går unna og fungerer godt.
Vi finner de største nyhetene inne i kameraet, hvor oppløsningen er økt til 26,0 megapiksler på en helt ny bakbelyst X-Trans-brikke. Også prosessoren er ny. Begge deler er med på å gi utrolig god lysfølsomhet. Bilder på ISO 12 800 ser svært rene ut, og selv på ISO 25 600 er støyen pent under kontroll. På ISO 51 600 er den tydelig, men bildene er brukbare. Fujifilm har senket den laveste normale ISO-verdien fra 200 til 160, som skal være optimalt for dagslysfotografering, og der må vi si oss enige. Det er ingenting å utsette på detaljgjengivelsen og fargene. Det er rett og slett på toppnivå. For det meste er eksponeringen sikker, men i veldig kontrastrik belysning må du jobbe en del med eksponeringskompensasjonen. Autofokus i kameraet fungerer lynraskt og sikkert, og motiver i bevegelse følges fint. Dette støttes av at X-T3 kan ta serier på 20 bilder i
sekundet. Dessverre er det ikke ingen innebygd bildestabilisering som i X-H1. Kameraet kan kjøpes i sett med det utmerkede objektivet FUJINON XF18–55 mm F2.8–4 R LM OIS, som har integrert stabilisering, for 19 990 kroner.

Konklusjon

Værtettet og raskt systemkamera med veldig god bildekvalitet. God ergonomi, avanserte videomuligheter, svært god søker og godt autofokus.

Ingen bildestabilisering i kameraet. Selv om skjermen er berøringsfølsom, er den bare 3,0 tommer stor. Lav batterikapasitet. X-H1 koster bare 500 kroner mer.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm