Fujifilm X-T30

På veldig mange områder gir dette lille systemkameraet de samme mulighetene som det større Fujifilm X-T3 – bare til en lavere pris.

av Utstyrsguiden #Kamera #Fujifilm
8.9

På veldig mange områder gir dette lille systemkameraet de samme mulighetene som det større Fujifilm X-T3 – bare til en lavere pris. Det har sammenheng med at kameraene har samme brikke og prosessor, og gir utslag i veldig flott bildekvalitet med svært gode farger og flott skarphet. Dessuten har kameraet god kontroll på støy, for først på ISO 25 600 blir det sjenerende, og det er ganske imponerende for denne klassen. Også autofokus briljerer med 425 fokuspunkter, høy hastighet og god presisjon uansett om det er motiver i bevegelse eller f.eks. portretter, der den gode øye-
registreringen fungerer godt. Video filmes i flott 4K-kvalitet. Det er både mekanisk og elektronisk lukker. Med sistnevnte kan man knipse på 1/32 000 sekund. Det er ikke bildestabilisering i kameraet, så man får bare stabilisering fra objektivene som har det. I motsetning til X-T3 er ikke X-T30 tettet. Søkeren er også mindre, men i praksis er den virkelig god med et klart bilde.

Konklusjon

Svært sikker autofokusering for de fleste motivtyper. Bildekvaliteten er blant den beste i klassen. Kameraet er ikke værforseglet. Ingen stabilisering i huset.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
26
Brennviddeforl./optisk zoom
1.5
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
20
Maks ISO
51200