Fujifilm X-T4

Det nye speilløse systemkameraet har mye til felles med forgjengeren, men på særlig ett område har X-T4 lagt seg foran. Det har nemlig innebygd bildestabilisering.

av Utstyrsguiden #Kamera #Fujifilm
9.0

Det nye speilløse systemkameraet fra Fujifilm har mye til felles med forgjengeren X-T3. Det gjelder for eksempel den gode søkeren og APS-C-bildebrikken på 26,0 megapiksler som leverer detaljerte bilder med fine farger og sikker eksponering. Begge er tettet og har en maksimal lysfølsomhet på ISO 51 200, hvor vi uten problemer fikk gode bilder på ISO 12 800. Er det så noen grunn til å bytte hvis man har X-T3? Ja, det er det. X-T4 har nemlig fått innebygd bildestabilisering, og den er virkelig effektiv. Vi kunne f.eks. lett ta skarpe bilder håndholdt på 1/10 sekund. Dessuten er den nye lukkeren svært stille, noe som var spesielt tydelig når vi tok serier. Her tar X-T4 15 raw-bilder i sekundet med mekanisk lukker og 20 med elektronisk lukker, og det er veldig bra. Dessverre fylles bufferen etter 33 bilder, og vi opplevde at kameraet brukte 40 sekunder på å skrive til selv et raskt UHS-II-kort før vi kunne ta flere serier. Det er ikke optimalt for action. Til gjengjeld er autofokuseringen enormt sikker, og øyegjenkjenningen treffer blink på linje med f.eks. Sony A6600.
Skjermen er ny og hengslet på siden, så nå kan den vippes ut til siden og vris til alle vinkler. Til gatefoto liker vi den gamle skjermen bedre, som bare kan vippes, men er raskere og mer diskret for skudd fra hoften. Til video og selfier er den nye skjermen ideell.
X-T4 har fått det nye og større NP-W235-batteriet. Det er et stort pluss. Den nye konstruksjonen gjør også at X-T4 er blitt større. Det endrer likevel ikke på at kameraet har veldig god ergonomi – og det er imponerende at endringene bare har gitt en vektøkning på 68 gram. De to små innstillingshjulene som sitter foran og bak, er blitt større. Det er bra, men de glir så lett at vi ofte endret innstilling ved en feil. Samlet er imidlertid X-T4  et skikkelig flott kamera som utfordrer både APS-C- og fullformatkameraer i prisklassen.

Konklusjon

Med sine gode bildekvalitet, sikre autofokusering og innebygde stabilisering er X-T4 et skikkelig flott kamera som utfordrer både APS-C- og fullformatkameraer i prisklassen.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
26,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,0"
Bilder/sekund
20,0
Maks ISO
51.200