Fujifilm X10

Når man tar det opp, er X10 minst én klasse mer lekkert enn de øvrige kameraene. Finish og materialvalg signaliserer at kameraet er meget eksklusivt, og det underbygges av den elegante retrodesignen.

#Kamera #Fujifilm
8.4

Når man tar det opp, er X10 minst én klasse mer lekkert enn de øvrige kameraene. Finish og materialvalg signaliserer at kameraet er meget eksklusivt, og det underbygges av den elegante retrodesignen. Prismessig ligger X10 ganske midt i feltet. Kameraet har imidlertid også andre styrker. Det har testens beste optiske søker. Dessuten er X10 det eneste kameraet med manuell zoom som kan være raskere og mer presist å bruke enn en motorzoom. Man har et godt grep om kameraet, og plasseringen av knapper og innstillingshjul minner langt mer om speilrefleks enn om et kompaktkamera. X10 lever opp til Fujifilms tradisjon for litt eksentriske kameraer. Betjeningen har sin egen logikk, og menysystemet er ikke det mest oversiktlige vi har sett, men det virker. Det er et godt hjul til eksponeringskompensasjon, og selvutløseren har fått sin egen knapp i motsetning til ISO, som imidlertid kan innstilles på en programmérbar knapp. På bildekvaliteten ligger X10 dessverre på bunnen når det gjelder fargestøy på de viktige ISO 100 til 1600, og mens fargene er pene, ender kameraet nest sist på bildekvalitet.
Kameraets cmos-sensor er over ti prosent større enn de fleste konkurrentenes, men tross det lykkes dessverre ikke Fujifilm i å få til en bedre bildekvalitet.

Konklusjon

Det er kun på marginene X10 blir slått på bildekvalitet. X10 er veldesignet med et sterkt materialvalg.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skjerm
-
Bilder/sekund
10
Maks ISO
12800