Fujifilm X100V

Fujifilms X100V snakker til både hjerte og fornuft. Femte generasjon byr på de største nyvinningene i seriens levetid med en større hybridsøker og en skjerm med flere funksjoner.

av Utstyrsguiden #Kamera #Fujifilm
9.1

Med sitt flotte design henvender ikke kompaktkameraene i Fujifilms X100-serie seg bare mot hjertet. Retrokameraene appellerer også til fornuften. Det stemmer også for denne femte generasjonen, som byr på de største nyvinningene i seriens levetid. X100V har nå samme gode APS-C-brikke som f.eks. speilløse X-Pro3. Den gir veldig flotte detaljer og klare farger, selv på veldig høye ISO-verdier. Objektivet har fortsatt fast brennvidde på 35 mm og blender F2.0, men konstruksjonen er ny og gir imponerende skarphet på alle blendertrinn.
Designet byr på skarpere linjer enn før, og det gjør X100V mer moderne å se på. Grepet er bedre, og vi liker at den lille Q-knappen som gir rask tilgang til forskjellige innstillinger, ligger dypt i grepet, så den ikke aktiveres så lett ved et uhell. Siden skjermen nå er vippbar og berøringsfølsom kunne vi lett fotografere fra hoften, og vi kunne lynraskt stille inn funksjoner på skjermen. Navigasjonsknappene er borte, men den gode styrespaken gjør det lett å plassere fokuspunkt og velge innstillinger. Den oppdaterte autofokuseringen med blant annet effektiv øyegjenkjenning er raskere og holdt godt følge med bevegelige motiver.
X100-serien er kjent for sine hybridsøkere, og X100V er intet unntak. Den optiske søkeren leverer flott forstørrelse på 0,66x. Med et vipp framover på det lille håndtaket foran kan du også se et digitalt utsnitt og sjekke fokus. Vipper du håndtaket tilbake, blir den elektroniske søkeren aktivert. Den har et stort og klart bilde. Vi kunne også glede oss over utvidede videomuligheter, herunder 4K, men vi savner inngang for hodetelefon og innebygd bildestabilisering. Det er bra at X100V kan lades via USB-C, så man lett kan lade på farten, men dessverre følger det ikke med en løs lader. I det store og hele er dette likevel bagateller, hvor X100V står som nåtidens ultimate kompaktkamera.

Konklusjon

Kameraets X-Trans-brikke på 26,0 megapiksler og det nye objektivet ga oss veldig flotte detaljer og klare farger, selv på veldig høy ISO-verdi. X100V er uten tvil nåtidens ultimate kompaktkamera.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
26,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
20
Maks ISO
51200