Fujifilm XF10

En stor bildebrikke, lav pris og fast brennvidde gjør dette lille kompaktkameraet attraktivt. Imidlertid har Fujifilm kuttet på viktige områder for å holde prisen nede.

#Kamera #Fujifilm
8.6

Fujifilm XF10 kan en del mer enn det den kompakte designen signaliserer. Kompaktkameraet overtar plassen til X70 og er nå utstyrt med den samme gode APS-C-brikken som i systemkameraet X-T100. Oppløsningen er altså økt fra 16,0 til 24,0 megapiksler – og det synes på detaljnivået, som er virkelig flott. Objektivet på kameraet har en fast brennvidde som tilsvarer 28 mm, og en største blender på F2.8. Det er altså en forholdsvis lyssterk vidvinkel. XF10 har kompakte mål på bare 11,3 x 6,4 x 4,1 centimeter og en vekt på beskjedne 279 gram. Dette gjør at kameraet lett får plass i en jakkelomme.
Kameraet ligger veldig godt i hånden, og man har rask tilgang til alle innstillinger via den berøringsfølsomme skjermen og de få knappene. Du bruker ringen rundt objektivet til å justere fokus manuelt, men du kan også programmere den til for eksempel å endre ISO-verdien. Den kompakte formen gjør at kameraet dessverre ikke har optisk bildestabilisering eller søker. Til tross for at kameraet har hybridfokus, opplevde vi at autofokus slet i motlys. Her brukte fokusmotoren litt tid på å stille skarpt, og i noen tilfeller gikk det ikke. På andre motiver var det ingen problemer. Både skarphet, fargegjengivelse og eksponering blir generelt veldig bra – selv på maksimale ISO 51 200. Selv om det er vidvinkel er
fortegning godt under kontroll.
XF10 byr også på funksjonen Multifokus, hvor man kan legge fokus etter at bildet er tatt. Det fungerer bra, men funksjonen er litt omstendelig. Kameraet og motivet må stå helt stille, og oppløsningen er redusert. Man kan filme i 4K, men bare med 15 bilder i sekundet, noe som gir hakkende opptak. Da fungerer Full HD med opptil 60 bilder i sekundet mye bedre.

Konklusjon

Svært god bildekvalitet på selv høye ISO-verdier, og prisen er god. Et avansert kamera med mange funksjoner, og det er lett å ta med seg overalt.

Autofokus kunne ha vært sikrere. Kameraet har verken søker, bildestabilisering eller fleksibel skjerm. Filmopptak i 4K blir stort sett ubrukelige.

Spesifikasjoner

Merke
Fujifilm
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
3”
Bilder/sekund
6
Maks ISO
51.600