GoPro HERO8 Black

HERO8 er uten tvil det beste actionkameraet amerikanske GoPro har laget. For eksempel er den oppdaterte bildestabiliseringen utrolig effektiv.

av Utstyrsguiden #Kamera #GoPro
8.9

Siden GoPro lanserte HERO7 har actionkameraenes konge verdt under sterkt press fra flere sider. Ikke minst har DJI vist muskler med OSMO Action, som imponerte oss med en skjerm på forsiden for selfier. Med HERO8 er motangrepet kommet, og det er uten tvil det beste actionkameraet GoPro har produsert. Den oppdaterte bildestabiliseringen er utrolig effektiv. Videoopptak under kjøring på veldig ujevnt underlag og under gåing i trapper og på annet kupert underlag ble imponerende rolige hver gang. Video i 4K blir flott og med gode detaljer, og det samme gjelder for slow motion-opptak. Bildekvaliteten fra de 12,0 megapikslene er god i denne klassen, der den lille bildebrikken som alltid har sine begrensninger. Også HDR-funksjonen gjør en god jobb. Bildene ble imidlertid best når der ikke var altfor stor kontrast med for eksempel direkte sol i motlys. I gråvær ble til gjengjeld HDR-opptakene virkelig gode. Kameraet kan også ta opp i råformat.
HERO8 har riktig nok en skjerm foran, men den brukes dessverre bare til å vise innstillinger. Her ligger DJI foran. Til gjengjeld liker vi den nye hovedskjermen godt, som er veldig detaljert med fine farger. Det er også her man primært stiller inn kameraet. Skjermen er nemlig berøringsfølsom, og den nye menyen er mer brukervennlig enn før. Med fingeren kunne vi f.eks. bytte raskt fra ultravidvinkel til normalt perspektiv – eller fra video til foto. Vi kunne også raskt zoome inn på detaljene med fingrene. HERO8 fungerer virkelig godt med den oppdaterte GoPro-appen som lynraskt kobler telefon med kamera. Også stemmestyringen er veldig pålitelig. Dessverre er HERO8 klassens dyreste actionkamera.

Conclusion

HERO8 leverer flott video i både 4K og med gode detaljer, og også slow motion-opptakene er fine. Fotokvaliteten fra de 12,0 megapikslene er god for klassen, men prisen er høy.

Spesifikasjoner

Merke
GoPro
Megapiksler
12,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
2,0
Bilder/sekund
30
Maks ISO
3200