Hasselblad X1D II 50C

Dette kameraet har en enorm bildebrikke i mellomformat på 43,8 x 32,9 mm, som altså er større enn fullformat. Det er en fornøyelse å jobbe med og tar fremragende bilder.

#Kamera #Hasselblad
9.0

Dette kameraet har en enorm bildebrikke i mellomformat på 43,8 x 32,9 mm, som altså er større enn fullformat. Det er en fornøyelse å jobbe med og tar fremragende bilder. På stativ gjør store og klart adskilte knapper, innstillingshjul og den store berøringsfølsomme skjermen på 3,6 tommer det enklere å stille inn X1D II enn et speilløst systemkamera i mellomklassen med en langt mindre APS-C-brikke. Det er like imponerende at kameraet også er glimrende for håndholdt fotografering. Det er ikke ofte man kan si det om mellomformatkameraer.

Ergonomien er herlig, den elektroniske søkeren er presis og informativ, og kameraet veier ikke mer eller tar opp mer plass enn et fullformatkamera. X1D II er 30 000 kroner billigere enn forgjengeren, så nå matcher prisen rivalen Fujifilm GFX 50S. Sammen utgjør de et reelt alternativ til de beste fullformatkameraene. Et jpeg-bilde tar opp 20-50 megabyte, mens en raw-fil tar drøye 100 megabyte. Og du bør fotografere i råformat. Det gir et fantastisk dynamisk spillerom som gjør det mulig at hente detaljer i selv harde høylys og skygger uten kvalitetstap. De 51,3 megapikslene sørger for detaljgjengivelsen, og Hasselblad-objektivene ordner resten. I Photoshop taklet vi lett den lille kornmengden som kan dukke opp på ISO 25 600. X1D II 50C er som skapt for landskap, arkitektur og portretter.

DeT har også svakheter. Kameraet bruker fem sekunder på å starte opp og er med sin sedate autofokushastighet og topphastighet på 2,7 bilder i sekundet direkte uegnet for action. Jpeg-bildegenereringen er rett og slett primitiv, og det er lett å utføre vesentlig bedre raw-konverteringer selv. Til slutt er de fleste objektivene primes – altså med fast brennvidde. Det betyr mange objektivbytter, og den store bildebrikken sitter ubeskyttet en centimeter bak fatningen. Når det er sagt, er Hasselblad X1D II 50C en drøm når du bruker raw på riktige motiver.

Konklusjon

Kameraet er en fornøyelse å jobbe med, og du kan hente fram nærmest alt fra raw-filene. men det er ikke velegnet for action

Spesifikasjoner

Merke
Hasselblad
Megapiksler
51,3
Brennviddeforl./optisk zoom
0,79
LCD-skjerm
3,6
Bilder/sekund
2,7
Maks ISO
25.600