Insta360 ONE R Twin Edition

Dette nyskapende kameraet kan bygges om fra et 360-graderskamera til til actionkamera på under ett minutt.

av Utstyrsguiden #Kamera #Insta360
9.2

Kinesiske Insta360 har stor suksess med gode 360-graderskameraer i mange prisklasser. Med ONE R går de et skritt videre og gjør det mulig å bygge om fra 360 til actionkamera på under ett minutt. Med i denne Twin Edition får man en grunnmodul med skjerm samt to objektivmoduler man kan bytte mellom. Det ene inneholder to vidvinkelobjektiver, så man kan ta opp i 360 grader rundt seg i 5,7K og velge utsnitt i en app på smarttelefonen sin etterpå. De ferdige klippene tilsvarer Full HD. Den tilhørende appen er ganske avansert og likevel enkel å bruke, og det er gøy å kunne velge perfekte vinkler og lage panoreringer i appen.
Det andre objektivet er mer klassisk, og når det erstatter 360-modulen på kameradelen, har man plutselig et actionkamera med 4K, slik vi har sett på GoPro-kameraer. Med en brennvidde tilsvarende 16 mm kan man få med alt, og i appen kan man velge å gå litt nærmere og dermed unngå fortegning. Den integrerte bildestabiliseringen er digital, men ikke desto mindre virkelig god. Selv under løping fik vi stabile og glidende opptak. I visse situasjoner er bildekvaliteten bedre enn med GoPros nyeste, HERO8 Black. Man får for eksempel flere detaljer i mørke områder med Insta360 ONE R, som ikke er så hard på kontrasten som konkurrenten. Lyden er på det jevne, men man kan koble til en ekstern mikrofon. Man kan ta bilder i råformat.
Med 360-modulen er bildekvaliteten en smule bedre enn på den utmerkede forgjengeren, Insta360 ONE X. Vi opplevde bedre dynamikk, der områder i motlys brenner mindre ut. Også med 360-graderskameraet er bildestabiliseringen virkelig god. Tross moduloppbyggingen er ONE R vanntett ned til fem meter dyp, og de forskjellige delene samt det røde batteriet nederst sitter godt fast i hverandre. Batteriet holder til cirka 45 minutter med opptak og er ikke så kuldefølsomt som forgjengeren. Fargeskjermen er liten, men anvendelig.

Konklusjon

Nyskapende og ambisiøst kamera som er bedre enn veletablerete GoPro på. flere områder. Du får effektfulle 360-opptak der kan komponeres etter opptak, men det tar litt tid å bytte mellom modulene, og bildestabiliseringen presses i dårlig lys.

Spesifikasjoner

Merke
Insta360
Megapiksler
12,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1x