Leica C-Lux

For første gang kan Leica-entusiaster nå få et lommekamera med stor bildebrikke, kraftig zoom og den kjente røde logoen. Imidlertid gir sistnevnte et lite prisproblem.

#Kamera #Leica
8.4

Leica C-Lux er langt på vei det samme kameraet som Panasonic Lumix DC-TZ200. Begge modellene gir deg et kompaktkamera med 1”-brikke og et zoomobjektiv med 15x zoom som dekker 24–360 mm, elektronisk søker, godt autofokus, serieopptak med 10,0 bilder i sekundet, råformat og 4K-video. Nærmeste konkurrent med 1”-brikke for de to modellene er Sony DSC-RX100 VI, som har 8,3x zoom og til og med er dyrere.
Ved fotografering har kameraet særdeles effektiv optisk bildestabilisering.
Under filming støttes den av femplansstabilisering på bildebrikken.
I motsetning til versjonen fra Panasonic har Leica C-Lux et litt større håndgrep som ligger godt i hendene.
C-Lux er behagelig å jobbe med. Ergonomien er overraskende god, og plasseringen av knapper og innstillingshjul er fin. Skjermen på 3,0 tommer er av god kvalitet og berøringsfølsom. Den elektroniske søkeren er uunnværlig for å se motivet og stabilisere kameraet under opptak, men lys og farger vises ikke nøyaktig, for
søkeren kan ikke gjengi svart.
Lysfølsomheten går til ISO 25 000, hvor bilder blir ekstremt kornete. Hvis resultatet skal bli skikkelig godt, hadde vi faktisk ikke gått over ISO 3200. Den høye oppløsningen på 20,0 megapiksler gir god detaljgjengivelse, men dessverre synker skarpheten gradvis fra det som tilsvarer 85 mm, og opp til 360 mm, hvor skarpheten bare er gjennomsnittlig.
Panasonic FZ200 selges i svart til 7989 kroner, fås nye Leica C-Lux med sin røde logo i enten midnattsblå eller gull til 9994 kroner. Da får du med tre måneder med gratisabonnement på Adobes CC
Photography Plan i prisen.

Konklusjon

Et zoomobjektiv som dekker 24–360 mm, i et kamera som får plass i lommen, kaster glans over bildene. Det trekker opp at C-Lux har både råformat og 4K. Telebildene får oss ikke til å klappe av begeistring, og prisen er høy i forhold til Panasonics versjon av dette kompakte kameraet.

Spesifikasjoner

Merke
Leica
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
15x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25600