Leica C

Det er første gang noensinne at et kamera med den forgjettede Leica-logoen ikke ligger langt over konkurrentene rent prismessig, men det nye Leica C er denne gangen billigere enn Sony RX100 II, og til og med Lightroom 5 i full versjon følger med kameraet.

#Kamera #Leica
8.1

Leica C er bygget i Japan og nesten identisk med Panasonic LF1. Det som spesielt imponerer er at kameraet er lite og meget lett, og at det allikevel har et zoomobjektiv på hele 28-200 mm, og i tillegg har det innebygd deksel. Det betyr for alvor noe i praksis, og man får skarpe bilder selv på 200 mm, fordi den elektroniske søkeren er god når kameraet stabiliseres mot ansiktet. Skiftet mellom skjerm og søker krever et knappetrykk. Forøvrig er ergonomien ikke voldsomt god på grunn av kameraets glatte overflate og manglende håndgrep. Brukervennligheten er imidlertid fin når man sammenligner zoomområdet med kameraets størrelse, og man kan programmere kameraets funksjonsknapp så man lett får tilgang til de viktigste innstillingene. Bildekvaliteten matcher selvsagt ikke Leicas dyre og eksklusive M-kameraer, men til skjermbruk og utskrifter opptil 13 x 18 cm er den god nok, med fin eksponering og gjengivelse av farge og detaljer. Svakeste punkt er støy, hvor kameraet scorer dårlig. Leica C har wi-fi og fås i fargene Light Gold eller Dark Red.

Konklusjon

Et dyrt Panasonic-kamera vil noen si, men med Lightroom 5 gir dette lille og lette kameraet med den kraftige zoomen god mening.

Spesifikasjoner

Merke
Leica
Megapiksler
12,0
Brennviddeforl./optisk zoom
7,2x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
10,0
Maks ISO
12.800