anm_leicaTL2_01

Leica TL2

Når det gjelder betjening, er T-serien til Leica det nærmeste du kommer en smarttelefon. TL2 er tredje modell i serien, og den smarte teknologien er ikke bare et pluss.

#Kamera #Leica
8.3

Leica TL2 er halvt kamera og halvt kunstverk. Kamerahuset er nydelig utført, og bortsett fra den store, berøringsfølsomme skjermen på 3,7 tommer har kameraet bare to knapper og to innstillingshjul. Knapper og hjul bytter funksjon etter hvordan kameraet er stilt inn, noe som ikke er spesielt brukervennlig. Når du har tatt et bilde og vil sjekke det, er det ingen play-knapp. Du må swipe oppover på skjermen for å se bildet. Det er dårlig beskrevet i manualen. Skjermmenyen består av en serie trykkfølsomme punkter, hvorav ni kan være synlige med et ikon og litt tekst på skjermen samtidig. Du kan arrangere ikonene etter ønske. Du vil enten elske eller hate å stille inn TL2. Innstillingen er merkbart tregere enn på et kamera med direkteknapper til for eksempel ISO-verdi og autofokus, for du må inn i menyen før du kan gå videre. Som et kamera for entusiaster og profesjonelle har TL2 bommet fullstendig på målet, men de vil nok heller ha M-, Q- eller SL-serien. TL-serien er flott for alle som vil ta gode bilder og ikke kan tenke seg å stille inn noe på kameraet.
Sammenlignet med Leica T og TL er oppløsningen økt fra 16,0 til 24,1 megapiksler, og det er synlig på bedre detaljgjengivelse. Likevel overgår den ikke andre kameraer med samme oppløsning. Fargene blir gode på jpeg-opptak, men ikke mer enn det. Vi fikk ofte fargestikk, men det er uten betydning hvis du knipser i råformat. Objektivet Vario-Elmar 18–56 mm F3.5–5.6 er et opplagt valg. Det er knivskarpt fra full blender på alle brennvidder, og det blir verken fortegning eller vignettering. Skal du ha det, må du ut med ytterligere 15 299 kroner – altså en totalpris på 35 294 kroner.

Konklusjon

Leica TL2 ligger blant topp 3 for de lekreste kamerahusene vi noen gang har hatt fingrene i. Bra at det er mulig å bruke Leica M-objektiver med adapter.
Kameraet har ikke sensorrens. Du skal må rense selv hvis du bytter mellom flere objektiver. Menyen og manualen er mangelfull.

Spesifikasjoner

Merke
Leica
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
4
Bilder/sekund
7
Maks ISO
50000