Leica V-Lux 4

Bortsett fra kosmetiske forskjeller virker Leica V-Lux 4 identisk med testvinneren, FZ200. Vi kan likevel måle små forskjeller, som vi må tilskrive Leicas finjustering av kameraet.

#Kamera #Leica
8.5

Panasonic og Leica har kjørt parløp i årevis. Leica har hjulpet Panasonic med objektiver, mens Panasonic har levert prisfornuftige kameraer til Leica. Bortsett fra kosmetiske forskjeller virker Leica V-Lux 4 identisk med testvinneren, FZ200. Vi kan likevel måle små forskjeller, som vi må tilskrive Leicas finjustering av kameraet. Fargene virker mer dempede og nøytrale, og vi kan se at støyreduksonen ikke tar like hardt i, noe som er fint for detaljgraden. Når det likevel får en annenplass, skyldes det den heftige prisen, selv om det følger med en fullversjon av Lightroom 5. Hvis du alltid har ønsket deg et kamera med den runde, røde logoen, kan du med god samvittighet slå til nå. Akkurat som FZ200 leverer V-Lux 4 en svært høy prosentandel gode bilder, takket være det skarpe objektivet, som klarer ned til blender F2.8 i hele zoomområdet. Bildestabiliseringen er fin og autofokus glimrende. Detaljgjengivelsen er fantastisk, det kan ta bilder i raw, og det følger med en god motlysblender. Skjermen kan vippes og vris i alle retninger, og den elektroniske søkeren er toppklasse i denne testen. Det er lett å innstille de mange mulighetene, hvor tre knapper kan brukerdefineres, og menyen er oversiktlig. Kameraet klarer 12 bilder i sekundet, men det gir da også opp etter bare ett sekund.

Konklusjon

V-Lux 4 er stort sett identisk med testvinneren. Merprisen er for den som alltid har ønsket et kamera med rød Leica-logo og kan bruke Lightroom 5.

Spesifikasjoner

Merke
Leica
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
24x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
12
Maks ISO
6400