Leica X (Typ 113)

Leica X er et eksklusivt kamera med optikk i toppklasse. Den høye prisen indikerer at kameraet er produsert i Tyskland. Lightroom 5 følger med i prisen.

#Kamera #Leica
8.3

Man kan kalle Leica X et meget stort og dyrt kompaktkamera, men da har man ikke forstått kameraets appeal. Saken er at det er et tyskprodusert Leica, som i størrelse og design ligger tett opp mot de legendariske M-modellene som har hatt en sentral rolle i fotografiets historie og nå lever videre i digitale versjoner til priser fra 50 000 kroner for en basismodell. Med X-en kan man føle seg som en Leica-fotograf til en brøkdel av prisen. Summilux-objektivet på 35 mm er av meget god kvalitet. Lysstyrken er F1.7, men på avstander under en meter må man nøye seg med F2.5. Eksponeringen er god, mens fargegjengivelsen i standardoppsettet er ganske avdempet. Den kan settes opp til Vivid, eller du kan knipse i raw, og da blir den god. Generelt kan man si om bildekvaliteten, at den er glimrende på grunn av kameraets fine objektiv, men med en lavere detaljgjengivelse enn f.eks. Sony RX100 III på grunn av den lavere oppløsningen. Leica X har dessverre ingen søker, men det er løse elektroniske Visoflex-søkere som kan settes i tilbehørsskoen. Det kan anbefales, men det legger til 4500 kroner på prisen. Skjermen kan ikke vippes, men er av god kvalitet. Kameraet har en utmerket autofokus, men det er mye morsommere å bruke manuelt fokus via den store ringen rundt objektivet.

Konklusjon

Leica X er et eksklusivt kamera med optikk i toppklasse. Den høye prisen indikerer at kameraet er produsert i Tyskland. Lightroom 5 følger med i prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Leica
Megapiksler
16,1
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,0
Maks ISO
12500