Nikon COOLPIX B600

Til gjengjeld er det et perfekt valg hvis du vil ha et lite og lett kamera som kan gi brukbare bilder ved et trykk på en knapp.

av Utstyrsguiden #Kamera #Nikon
7.8

Noe av det beste med det lille B600, som har hele 60x zoom – tilsvarende 24–1440 mm – er den ­optiske bildestabiliseringen. Den korrigerer tre trinn, noe som vil si at vi uten problemer kunne få skarpe håndholdte bilder på full tele ved 1/250 sekund. Det er flott. Autofokus reagerer raskt og nøyaktig. Under gode lysforhold leverer B600 god skarphet med detaljer i hele zoomområdet, men hjørnene er ikke like skarpe som midten. Støy er synlig når man kommer opp på ISO 800.
Det mest irriterende er at det ikke er mulighet for manuell innstilling eller programmer som blender- og lukkerprioritet. Du kan bare endre ISO-verdien, hvitbalanse, lysmåling og fokusmetode, du kan ikke knipse i råformat og bare filme i HD-kvalitet. Vi savner virkelig muligheten for å kunne styre kameraet så det ikke føles som om kameraet styrer oss, og B600 henvender seg tydeligvis ikke til entusiaster. Til gjengjeld er det et perfekt valg hvis du vil ha et lite og lett kamera som kan gi brukbare bilder ved et trykk på en knapp.

Konklusjon

Til gjengjeld er det et perfekt valg hvis du vil ha et lite og lett kamera som kan gi brukbare bilder ved et trykk på en knapp.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
60
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
6400