anm_nikonB700_01

Nikon COOLPIX B700

Et halvhjertet forsøk

#Kamera #Nikon
8.1

Nikon B700 veier 565 gram, og skjermen kan vris og vendes i alle retninger. Zoomområdet på 60x tilsvarer 24–1440 mm, og kameraet kan filme 4K-video og ta bilder i råformat. På brennvidder under 400 mm leverer bildebrikken på 20,1 megapiksler et fornuftig resultat helt opp til ISO 3200, selv om det selvfølgelig ikke matcher kameraer med større bildebrikker. På lange brennvidder ga usikker autofokus og seilende bildestabilisering oss mange mislykkede bilder under frihåndsfotografering. På stativ ble det bedre. Seilende bildestabilisering vil si at når man ryster kameraet, og stabiliseringen prøver å kompensere, seiler motivet helt eller delvis ut av bildeflaten. Kameraet takler rolige motiver best, men det er uegnet for f.eks. sport. Den elektroniske søkeren er liten, men anvendelig. Med innebygd wi-fi, NFC og Snapbridge kan B700 alltid være koblet til en smarttelefon.

Konklusjon

Zoomområdet og 4K-video er imponerende til prisen. Bildekvaliteten er fin på de korteste brennviddene, rolige motiver og video.
Uten stativ krever det flaks og konsentrasjon for å få gode bilder på de lengste brennviddene. Vi fikk opptil 90 prosent ubrukelige bilder.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
60
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
5
Maks ISO
3200