Nikon COOLPIX P330

Nikons mest lommevennlige modell i P-serien kan nå knipse i raw, og det lette kameraet imponerer med et lyssterkt objektiv og mange manuelle muligheter. Bildekvaliteten er også på topp.

#Kamera #Nikon
8.7

COOLPIX P330 hører til den voksende gruppen av kompaktkameraer med avanserte funksjoner og manuelle muligheter som enhver entusiast vil ønske velkommen. Kameraet erstatter P310, og i likhet med COOLPIX P7700 og A kan det ta bilder i raw. Det savnet vi hos forgjengeren. Utformingen ligger størrelsesmessig på nivå med f.eks. Canon PowerShot S110. Selv om kameraet er lite, er ergonomien fin med gode støttepunkter, og magnesiumlegeringen gjør P330 lett. Lcd-skjermen er ikke berørings-følsom. I stedet er kameraet utstyrt med et programhjul og direkte funksjonsknapper. Det gjelder blant annet den programmerbare Fn-knappen, hvor man f.eks. kan styre ISO. Det er kjapt, og som speilrefleksbruker føler man seg hjemme. En fin detalj er at man kan få vist live-histogram og gitterlinjer på skjermen.

Innebygd gps

Objektivet har 5x zoom, som dekker området 24-120 mm. Blenderen går fra F1.8 til F5.6. Dessverre er det bare på full vidvinkel at den helt store blenderåpningen kan brukes. Litt ergerlig, for det gjør det vanskelig å få en flott bakgrunnsuskarphet når man bare zoomer litt. Det er allikevel en fin bokeh ved store blenderåpningene, noe som henger sammen med objektivets syv blenderlameller. Autofokusen er presis, men kunne gjerne reagere litt raskere.
Kameraets cmos-sensor er nå den samme som i P7700. Det betyr at både farge- og detalj-gjengivelse er flott, og særlig ved gode lysforhold er bildekvaliteten på høyde med dyrere kompaktkameraer. Eksponeringen er sikker. I forhold til støy er bildene virkelig fine til og med ISO 800 og helt brukbare ved ISO 1600. Ved ISO 3200 begynner støyen å bli synlig.
Nikon COOLPIX P330 har innebygd gps, som sørger for at der automatisk tilføyes gps-data til bildene. Kameraet er også klar til wi-fi, men det krever at man kjøper adapteren WU-1a, som kan kjøpes ved siden av for 379 kroner.

Konklusjon

P330 er et fikst lite kamera som er et godt supplement til speilrefleks. Bildekvaliteten er virkelig god, og vi setter pris på mulig-
heten til å knipse i raw og de mange manuelle innstillingene. Man må dessverre unnvære en søker, men skjermen gjør en god jobb. Vi savner innebygd wi-fi og en kontrollring rundt objektivet som på Canon PowerShot S110.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
12
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
12800