Nikon COOLPIX P520

Kameraets største svakhet er autofokusen, som hverken er spesielt rask eller presis. Det er en alvorlig sak i et kamera som dette. Vi fikk mange uskarpe bilder ved Nikon COOLPIX P520.

#Kamera #Nikon
8.0

Nikon gjorde et svært godt førsteinntrykk ved å starte opp på bare 0,9 sekunder og ved elegant å kombinere en liten størrelse og testens største skjerm, som til og med kan vippes og vris i alle retninger. Skjermen gjengir lys og farger korrekt. Den elektroniske søkeren er til gjengjeld liten og grovkornete. Objektivet kjører fra vidvinkelen på 24 mm til den maksimale brennvidden på 1000 mm på 3,3 sekunder. Skarpheten er fornuftig i midten, men alt i alt ligger skarphets- og detaljeringsinntrykket i testens beskjedne ende. Kameraets største svakhet er autofokusen, som hverken er spesielt rask eller presis. Det er en alvorlig sak i et kamera som dette. Vi fikk mange uskarpe bilder, da heller ikke bildestabiliseringen virket så handlekraftig som de beste. Våre målinger på fargestøy var gjennomsnittlige. Kameraet er godt forsynt med alt av automatikk og har som testens eneste innebygd gps. Når den er slått på, tærer det hardt på kameraets batteri, som i utgangspunktet er testens svakeste. Menysystemet er godt oppbygd og herlig oversiktlig. Det er en del knapper, inkludert en programmérbar funksjonsknapp. Vi hadde nok helst sett direkte tilgang til både ISO og hvitbalanse. Det er på den annen side rikelig med zoomknapper – én ved utløseren og én under venstre tommelfinger.

Konklusjon

Gps-en vil for mange være et viktig kjøpsargument, men skarpheten er dårlig på grunn av objektivet, svak bildestabilisering og usikker autofokus.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
18
Brennviddeforl./optisk zoom
41,7x
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
7
Maks ISO
6400