Nikon COOLPIX P600

Med et stort ZOOMOMRÅDE og en nærgrense på bare én cm, er de fleste motiver innenfor rekkevidde med Nikon P600. Det er samtidig et kamera som stiller krav til fotografen.

#Kamera #Nikon
8.5

Dyrefotografering krever normalt kraftig og mye utstyr, men du er godt utrustet med det lille Nikon P600. Med et kraftig zoomområde på 24-1440 mm og en nærgrense på bare én cm på makroinnstillingen, er det ikke mange motiver i naturen som er utenfor rekkevidde.

Et par begrensninger opplever du likevel. For det første er autofokusen fin til landskap og rådyr som står stille i skogkanten. Men når det gjelder en løpende hare, sport eller lekende barn er den ikke særlig god. For det andre tar linseforskyvningen i den optiske bildestabiliseringen så kraftig tak at motivet noen ganger tas halvveis ut av det ferdige bildet.
Det har vi aldri sett før. På de lengste brennviddene godtar automatikken alt for lange lukkertider, slik at bildene lett kan bli uskarpe.
Her var det langt bedre å heller øke ISO og med det få en kortere lukkertid.

Kraftig skarphet

Bildene blir knivskarpe da det legges til ekstra skarphet i bildedannelsen. På noen motiver ser det nærmest ut som om de er malt på med en pensel. Når en zoomer helt inn på bildene er detaljgraden til tider litt dårlig, men til gjengjeld fremstår fargene rene.
Det skyldes ikke minst at Nikon har ofret hele fire ED-linser og en Super-ED-linse med ekstra lavt brytningsindeks på objektivet hos P600, som totalt består av 16 linser.

Utenom skarpheten leverer kameraet en flott fargegjengivelse, mens bildestøy er under god kontroll til og med ISO 6400. Cmos-sensoren gjør det bra, men på et kamera som dette, som krever en habil fotograf for å yte sitt beste, ville det ha vært fint med mulighet for å fotografere i raw. Lcd-skjermens 921 000 punkter gjengir lys og farger korrekt, og den kan vippes og snus i alle retninger. Den elektroniske søkeren er derimot liten og har en beskjeden oppløsning på 201 000 punkter.
Til gjengjeld har kameraet innebygd wi-fi.

Konklusjon

Opp til rundt hele 200 mm er P600 veldig enkelt å bruke. Deretter begynner det å stille krav til deg som fotograf, men respekterer du dets begrensninger, gir kameraet utmerkede bilder som tilføres ekstra skarphet i bildedannelsen. Det er en fornuftig fargemetning, og støy er under kontroll til og med ISO 6400. Det er også innebygd wi-fi.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
60x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
7,0
Maks ISO
12.800