Nikon W300

Nikon COOLPIX W300

Nikons nye, hardføre kamera er flott for filming, mens det skorter litt på ergonomien, men det har faktisk Nikon også tatt høyde for med sitt Coolpix W300.

#Kamera #Nikon
8.3

Nikon COOLPIX W300 avløser modellen AW130, og den største nyheten er at W300 kan filme i 4K. Vi testet det blant annet i havet utenfor den greske øya Kreta, og videokvaliteten var det som imponerte oss mest. Fargene er mettede, kontrasten god, og detaljgraden er flott så lenge du holder deg under ISO 800. Når det gjelder stillbilder, klarer ikke kameraet seg fullt så bra. Her er fargemetningen en anelse voldsom, og ofte må det flere bilder av det samme motivet til før kontrasten er på plass. Kameraet tar bare jpeg-bilder, så det er også begrensninger for hvor mye det er mulig å redde i bildebehandlingen. Som på forgjengeren er oppløsningen 15,9 megapiksler. Som andre kameraer av denne typen er W300 ganske lite, så det er vanskelig å få et skikkelig grep på det. Vi presterte også å miste kameraet, men siden det skal tåle fall fra 2,4 meter, skjedde det ingenting. Knappene er små og sitter tett, så særlig under vann er det vanskelig å bytte innstillinger. Imidlertid er det smart at du kan bla mellom opptakene ved å riste på kameraet, og du kan bruke en knapp på siden av kameraet for å velge for eksempel opptaks-
innstillinger ved å riste på det. W300 har GPS, høyde- og dybdemåler samt et kompass som det er enkelt å lese av på LCD-skjermen. Det tåler dybder på 30 meter og ned til 10 kuldegrader. Et innebygd videolys er fint for næropptak, og den innebygde blitsen fungerer flott som utfyllingslys. Kameraet har Blue­tooth og Wi-Fi, og det er enkelt å overføre bilder til mobiltelefonen.
Kameraet har 5x optisk zoom, noe som dekker 24–120 mm, og den sakteglidende zoomen er god til filming. Du kan ta opptil sju bilder i sekundet, og da får du flest skarpe bilder hvis du velger
innstillingen «Følg motivet».

Konklusjon

Videokvaliteten i 4K er flott, og den innebygde høyde- og dybdemåleren samt det elektroniske kompasset er gode hjelpemidler.
Knappene er små og sitter tett, og bildekvaliteten skuffer litt. Batteritiden på bare 280 bilder er litt i underkant.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
16
Brennviddeforl./optisk zoom
120
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
7
Maks ISO
6400