Nikon D3200

Hele 24,1 megapiksler har man til rådighet med D3200, noe som på papiret burde gi noen fantastisk flotte bildedetaljer. Derfor er det vanskelig å ikke bli litt skuffet når man zoomer helt inn på bildene og ser de ullne og uskarpe detaljene.

#Kamera #Nikon
8.2

D3200 har nylig opplevd et markant prisfall, noe som helt sikkert skyldes at etterfølgeren D3300 er kommet i butikkene. Med D3300 har Nikon fjernet kameraets low-pass-filtre, noe som har resultert i knivskarpe og detaljrike bilder. Med D3200 får man dessverre ikke de samme flotte detaljene.

Den høye oppløsningen koster også poeng på støyskalaen, hvor man ser fargestøy fra ISO 400 i ensartede områder, men den blir imidlertid først for voldsom ved ISO 3200. Fargegjengivelsen er derimot meget naturtro, men noen vil sikkert savne litt mer metning. Kitobjektivet på 18-55 mm tegner skarpt på andre kameraer, mens bilder tatt ved maksimal blender blir litt uskarpe i hjørnene. Det fås med kameraet til 4470 kroner.

Ergonomisk sett er D3200 rett og slett et suverent kamera, da man har et solid grep som ingen av systemkameraene kan matche. Den uerfarne konfirmanten vil samtidig elske Guide-funksjonen, hvor man får en smart og pedagogisk veiledning til spesifikke motivtyper.

Rask autofokus

D3200’s fasedetekterende autofokus er lynrask, og vi kom hjem med bare noen få uskarpe bilder etter testfotograferingen. Autofokusen fungerer også fint under video­opptak, men man kan imidlertid høre en svak, pipende lyd når den arbeider. Videokvaliteten er riktig flott, og med en ekstern mikrofon tilkoblet kan man også få stereolyd. Kameraskjermen er imidlertid hverken fleksibel eller berøringsfølsom, og den er også litt mørk i motlys, men da eksponeringen er meget sikker, trenger man sjelden aktivere eksponeringskompensasjonen.

D3200 har en utmerket optisk søker som dekker 95 prosent av motivet, noe som under vanskelige lysforhold er et godt alternativ til skjermen. Nikon hevder at det oppladbare batteriet klarer 540 bilder per oppladning. Vi kom imidlertid aldri over 300 bilder. D3200 har dessverre ikke innebygd wi-fi, så man må investere i den eksterne senderen WU-1A til 440 kroner hvis man ønsker trådløs overføring av bildene sine til andre enheter.

Konklusjon

D3200 byr på en fremragende ergonomi og autofokus. Bildekvaliteten matcher imidlertid ikke de høye ambisjonene, med ullne detaljer og støy.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
24,1
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
4,0
Maks ISO
12.800