Nikon D3500

Nikons minste speilreflekskamera er oppgradert slik at betjeningen minner om dyrere modeller. Kvaliteten er flott, men det er spart inn på vesentlige områder.

av Utstyrsguiden #Kamera #Nikon
8.8

Nikon D3500 er det minste speilreflekskameraet fra Nikon, og med en vekt på kun 415 gram er det også det letteste. Spesifikasjonene er stort sett identiske med forgjengeren D3400. Dermed har det lille kameraet en oppløsning på 24,0 megapiksler, 11 fokuspunkter og kan ta 5,0 bilder i sekundet.
Som forgjengeren gjør D3500 det virkelig godt. Bildekvaliteten er forrykende for denne prisklassen. Bildene blir skarpe med fine detaljer og god eksponering og fargemetning. Støy er godt under kontroll til ISO 6400, mens det så smått begynner å sjenere fra ISO 12 800. Du kan bruke maksimale ISO 25 600 i nødstilfeller.
Ser vi på utsiden av kameraet, har det skjedd litt mer. Det har fått samme utforming som D5600 og dermed et innstillingshjul som minner litt om det vi finner i den nye speilløse Z-serien. Grepet er blitt dypere, noe som gir et fantastisk godt grep rundt kameraet. Skjermen er ikke fleksibel eller berøringsfølsom, og man dessverre må man også klare seg uten sensorrens og fokusmotor. Det siste gjør at man ikke får autofokus med eldre objektiver uten fokusmotor, noe du får med større Nikon-modeller. Den nevnte prisen gjelder i sett med AF-P DX NIKKOR 18–55 mm F3.5-5.6G VR, og det finnes også andre objektivpakker.
Under fotografering har du direktevalg for effekter som Silhuett, Dempede toner eller Miniatyr. De kan man bruke for å dele bilder på for eksempel Instagram. Via den Bluetooth-baserte SnapBridge-teknologien er det enkelt å overføre bilder til en smarttelefon. Både effekter og SnapBridge fungerer godt.

Konklusjon

Et enkelt kamera med smart Guide-funksjon for den ferske fotografen. Eks­poneringen er sikker, og til prisen er detaljene gode.

Det har verken fokusmotor eller sensorrens, og du må også klare deg uten en fleksibel og berøringsfølsom skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon