Nikon D610

D610 er et flott kamera som er en fornøyelse å bruke. Kameraet ligger såvidt etter Canon, men er en fin start på Nikons FX-system.

#Kamera #Nikon
8.8

D610 er stort sett identisk med D600. Forskjellen er bare en oppdatert lukker. Prisen på huset er såvidt høyere enn Canon EOS 6D, men Nikon har til gjengjeld det billigste kitobjektivet, så et D610 klart til bruk med objektiv havner på over 16 000 kroner. Nikon er for tiden den ukronede kongen av ergonomi, og D610 er en ren glede å ha i hendene. Plasseringen av knapper er som hos Nikons entusiastkameraer, som har programhjul på toppen i motsetning til de profesjonelle modellene som har funksjonsknapper. I motsetning til Canon har Nikon valgt å ha en innebygd blits. Det er en fordel, da den er god til oppbløtning over korte avstander. Dessuten kan den fjernstyre en ekstern blits. Nikon kaller full-frame for FX og APS-C for DX. Nikon får enda et pluss i karakterboka, da du kan bruke DX-objektiver på D610, som er full-frame. Så beskjærer kameraet automatisk bildene til APS-C-format. D610 får et pluss til fordi det har plass til to SD-kort. Skjermen og søkeren er herlig store og informative, og menyen gir mange muligheter.

Når du åpner bildene er det vanskelig å være misfornøyd. Fargegjengivelsen er nydelig, og detalj­gjengivelsen er god, og du kan være med på profesjonelt nivå. Når det er sagt, ligger kameraet i detalj- og fargegjengivelse, i direkte sammenligning, såvidt etter EOS 6D og Sony Alpha7, og bare en grad over de beste APS-C-kameraene. Det skyldes også bildestøy, hvor Nikon fra ISO 6400 og opp blir satt på prøve av de øvrige full-frame-modellene.

Tenk zoom

Kitobjektivet på 24-85 mm er billig, men det vignetterer mer enn kameraet kan kompensere for, og er ikke den skarpeste kniven i Nikons store skuff med objektiver. Tillater budsjettet det, så gå etter objektivet AF-S NIKKOR 24-120mm F4.0, eller enda bedre, det topprofesjonelle AF-S NIKKOR 24-70mm F2.8. Autofokusen er rask og sikker. Den måler i 39 punkter – over tre ganger så mange som Canons EOS 6D, men vi hadde gjerne likt å se punktene mer spredt utover i bildeflaten, hvor de dekker under en sjettedel av arealet. Som tidligere nevnt er D610 et helstøpt kamera som vil få mange profesjonelle til å nikke anerkjennende. Det er et veldig godt valg, ikke minst dersom du allerede har kjennskap til Nikon-systemet. Wi-fi og gps krever eksternt tilbehør.

Konklusjon

D610 er et flott kamera som er en fornøyelse å bruke. Kameraet ligger såvidt etter Canon, men er en fin start på Nikons FX-system.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
24,7
Brennviddeforl./optisk zoom
1,0
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
6,0
Maks ISO
25.600