Nikon D7100

24,0 millioner gode piksler kan ikke ta feil, og D7100 byr på testens beste detaljgrad, og fargene overgås kun av Samsung.

#Kamera #Nikon
8.9

D7100 er Nikons nye toppmodell blant avanserte speilreflekskameraer med APS-C-sensor, og testvinneren ivaretar således arven etter det semiprofesjonelle D300S. Kameraet er støv- og fukttettet på nivå med D800, og det har plass til to SD-kort, som f.eks. kan brukes til å løpende ta backup eller til opptak av jpeg på det ene og raw på det andre. Autofokusen er rask og presis, og det er enkelt å velge hvor det skal stilles skarpt takket være en rask innstilling av de 51 fokuspunktene. Opptakshastigheten stilles enkelt inn, søkeren viser 100 prosent av det som kommer med på bildet, og skjermen viser bildet nøyaktig slik det blir. Noen vil kanskje irritere seg over at kameraet ikke har en skjerm som kan vippes og dreies, men til gjengjeld er den testens største på 3,2 tommer. Dessuten byr skjermen på testens høyeste oppløsning, noe som er vel så nyttig. Kameraets svakeste punkt er Nikons menysystem. Det var fint da det kom, men i dag er det ikke like oversiktlig som hos de beste konkurrentene. Dessuten er det fremdeles like tungvint å stille inn hvitbalansen manuelt, og når det endelig er utført, er den ikke presis. Det endrer imidlertid ikke ved det at skjermen og en fremragende ergonomi sikrer meget høy brukervennlighet. Opptakshastigheten er normalt maksimalt seks bilder per sekund, men ikke minst til sport er det genialt at man kan velge en beskjæring på 1,3x og få ett bilde mer i sekundet. Dermed får man altså både mer tele og høyere hastighet på én gang. Et annet pluss er at man kan programmere Auto ISO-funksjonen, så kameraet bruker kortere eller lengre lukkertider enn normalt.

Detaljgrad i toppklasse

Jpeg-bilder kan justeres på farger, kontrast og skarphet, og det bør man gjøre, da kameraet i sin standardinnstilling er meget konservativt med tamme farger og behersket skarphet. En avgjørende faktor er at kameraet har klassens høyeste oppløsning og en matchende sensorkvalitet. 24,0 millioner gode piksler kan ikke ta feil, og D7100 byr på testens beste detaljgrad, og fargene overgås kun av Samsung. Hva angår støy ligger Nikon midt i feltet, og blir slått av f.eks. Panasonic og Samsung på de lave ISO-verdiene. Kameraet er testens dyreste, men får likevel den høyeste karakteren i pris, da man ganske enkelt får riktig mye for pengene.

Konklusjon

D7100 scorer i toppen på bildekvaliteten og er klassens beste, når det handler om å reagere kompetent og effektivt. En helt fortjent testvinner.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
7
Maks ISO
25600