Nikon D7100

Nikon D7100 ligger som støpt mellom hendene, og kitobjektivet dekker det nyttige området 18-105 mm.

#Kamera #Nikon
9.1

Nikon D7100 ligger som støpt mellom hendene, og kitobjektivet dekker det nyttige området 18-105 mm. At Nikon med dette kameraet går for de profesjonelle dydene ses blant annet på den store skjermen på 3,2 tommer, som gjengir lys og farge korrekt, samt at det er plass til to SD-kort. Dessuten har D7100 en lys og skarp prismesøker, som viser 100 prosent av motivet, der billigere modeller nøyer seg med speilsøker og dekker et mindre område. For bildekvaliteten er det spesielt to ting vi setter pris på. For det første har kameraet en flott detaljgjengivelse. Oppløsningen er den samme som på Nikons billigere modeller, men detaljgjengivelsen er synlig bedre, noe som kan skyldes at Nikon her har droppet anti-alias-filteret foran sensoren.
Den andre tingen vi setter pris på er den særdeles presise eksponeringen. Selv ellers vanskelige motiver med store, lyse flater eksponerer D7100 perfekt, uten at vi måtte gripe inn. Det er meget imponerende. Sammen med den fremragende autofokusen er det noe som er med på å gi deg flere gode bilder enn før. Kontraststyring og farge er flott. Normalt er det en god teknikk å bruke den høye Vivid-fargemetningen, men på D7100 bør man tenke seg om, da fargemetningen på standard allerede er høy, og Vivid blir derfor meget kraftig.

Sikker og rask autofokus

Kitobjektivet er godt, og kameraet kompenserer selv for fortegning. Videoopptak blir svært flotte, og de kan støttes opp av perfekt lyd, da det er inngang til både ekstern mikrofon og hodetelefon, og lydstyrken kan stilles inn manuelt. Vi fant kameraet med kitobjektivet til 9990 kroner.
Normalt kan kameraet ta seks bilder per sekund, men man kan øke brennviddeforlengelsen med 1,3x. Derved økes hastigheten til syv bilder per sekund, men oppløsningen er lavere, og kameraets buffer klarer dessverre bare syv jpeg-filer i maksimal kvalitet før hastigheten faller. Autofokus er til gjengjeld rask og sikker, og virker selv i svakt lys. Vel så viktig er de 51 fokuspunktene som dekker det meste av bildeflaten. Kameraet har innebygd fokusmotor, så eldre Nikon AF-objektiver uten egen fokusmotor kan brukes. Kameraet er tettet etter samme spesifikasjoner som det dyre full-frame-kameraet D800, men det er imidlertid ikke kitobjektivet.

Konklusjon

D7100 byr på forrykende bildekvalitet. Dessuten er klassiske dyder som hastighet og brukervennlighet satt i høysetet, og det liker vi godt.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,2
Maks ISO
25.600