Nikon D7100

D7100 klarer imidlertid opp til 7,0 bilder i sekundet hvis du kan godta en beskjæring på 1,3 ganger. Bildekvaliteten fra kameraet er blant klassens beste.

#Kamera #Nikon
9.0

Det som er bra med D7100 er at det er et kamera nærmest uten svakheter. Det er kompakt og lett for et kamera i denne klassen, men allikevel har det en stor skjerm på 3,2 tommer, plass til to SD-kort og alle funksjoner man med rimelighet kan forlange av et kamera i denne prisklassen og selv til en langt høyere pris. Autofokus er sikker, selv om det krever øvelse å utnytte de mange mulighetene for å velge fokuspunkter og følgefokus som kameraet har. D7100 ligger godt mellom hendene, og knapper og innstillingshjul ligger fint. Søkeren er skarp og god, og man kan velge å se hjelpelinjer, noe som gjør det enklere å holde horisonten rett. Det er Q-fremføring, som er en funksjon som halverer den mekaniske støyen som kameraet lager, og det er noe som er praktisk når man skal være stille, som f.eks. opptredener og kirkebrylluper. Svake punkter er at man maks kan ta seks bilder i sekundet, at skjermen ikke kan vippes eller vris, og wi-fi og gps må kjøpes som tilbehør.

Røverkjøp

D7100 klarer imidlertid opp til 7,0 bilder i sekundet hvis du kan godta en beskjæring på 1,3 ganger. Bildekvaliteten fra kameraet er blant klassens beste. Det er mulig å hente frem veldig mange detaljer og nyanser ut av kameraets 24,0 megapiksler. Kameraet gir ikke så mye skarphet i bildedannelsen, men det er mulig å trekke frem flere detaljer i etterkant, ikke minst hvis man knipser i raw. Kontrast, skarphet og fargegjengivelse kan dessuten justeres med Picture Control-funksjonen, der detaljer i bildefilene optimeres forsiktig, slik at det også tas høyde for f.eks. ansikter. Ansiktstrekk og hudtoner kan nemlig lett spoleres av for kraftige innstillinger. Fotograferer du i både raw og jpeg på én gang, må du ha raske SD-kort, da bufferen ellers raskt fylles opp og blokkerer kameraet når det går raskt. Fargegjengivelsen er nydelig og en tanke varm, men den kan brukertilpasses etter ønske. Fargestøy er fornuftig under kontroll. Vil man slippe korn, bør man helst holde seg på ISO 3200 og lavere.
D7100 er et røverkjøp med en pris på 7849 kroner. Billigste sett med Nikkor AF-S 18-105 mm koster 9189 kroner. Vi testet også Nikkor AF-S 18-140 mm, og den ekstra zoomstyrken gjør settet til 10 499 kroner verdt å vurdere.

Konklusjon

Nikon D7100 ligger blant klassens beste nå nesten to år etter lanseringen, og det har falt i pris til et supertilbud både i kit og som hus alene.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
24,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
6,0
Maks ISO
25.600