anm_nikonD850_01

Nikon D850

Her er det hittil beste fullformatkameraet fra Nikon for allsidig bruk. Det har nok piksler for alt, det er raskt nok for sport, og det er en drøm å bruke det.

av Utstyrsguiden #Kamera #Nikon
9.0

Nikon D850 har med sine 45,4 megapiksler mer enn dobbelt så høy oppløsning som det større og dyrere D5. Dessuten har det arvet samme herlige autofokus som D5 har. D850 er det første speilreflekskameraet fra Nikon med en bakbelyst fullformatbrikke med integrert moaréreduksjon. Kameraet har fått en fleksibel, berøringsfølsom skjerm på 3,2 tommer, og de viktigste innstillingsknappene har fått belysning. Det er enkelt og nøyaktig å plassere fokuspunktene med en styrespak, og det er generelt en fornøyelse å jobbe med kameraet. Ergonomien er nærmest perfekt, skjermen gjengir presist, det går enkelt og raskt å stille autofokus optimalt, og
utløserknappen er ekstremt nøyaktig.
Hastigheten på sju bilder i sekundet vil være tilstrekkelig for det meste. Med batterigrepet MB-D18, som tar et batteri fra Nikon D5 – og ikke fra D850, kommer toppfarten opp på ni bilder i sekundet. Hvis du ikke har et D5-batteri, må du blant annet ha en ny lader i tillegg til selve batteriet. For virkelig å få opp farten på fotograferingen må du dermed ha tilbehør for bortimot 10 000 kroner.
Bildekvaliteten er flott, ikke minst i beste jpeg-kvalitet, hvor filstørrelsen er på rundt 20 megabyte. 45,4 megapiksler gir deg både frihet til enorme utskrifter og til å beskjære. Eksponeringen er sikker, og jpeg-bilder kommer ut med flotte farger og god skarphet under alle lysforhold. Støy er fint under kontroll på opptil ISO 12 800, og verdiene opp til toppfarten ISO 102 400 er også brukbare når behovet er der. Som forgjengeren klarer D850 seg uten lavpassfilter. Detaljgjengivelsen er i toppklasse og markant over Nikons raskere D500 med 20,7 megapiksler.

Conclusion

Et fantastisk helstøpt drømmekamera for entusiaster med et stort fotobudsjett samt profesjonelle. Har fremragende bildekvalitet og god autofokus.
Nikon fremhever at det er mulig å øke hastigheten fra sju til ni bilder i sekundet, men det krever ekstrautstyr for rundt 10 000 kroner.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
46
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
9
Maks ISO
102400