Nikon Z 7

Nydelig bildekvalitet. Har stabilisering. Z 7 tar bare XQD-kort. Prisen er høy.

#Kamera #Nikon
8.9

Z 7 er Nikons første systemkamera med fullformat. Det har en ny Z-fatning og tilhørende objektiver. Med adapteren FTZ kunne vi bruke Nikons F-objektiver uten at det gikk ut over brukervennlighet eller bildekvalitet. Imidlertid koster den 3000 kroner ekstra. Siden Z 7 har bildestabilisering, får du stabilisering med alle objektiver. Detalj- og fargegjengivelsen er på topp. Det samme gjelder for eksponeringen. Autofokus holder godt følge med motiver i bevegelse, men er ikke like ufeilbart som på D850, som har ekstremt sikkert 3D-autofokus. Dessverre har Nikon også fjernet den smarte knappen ved objektivet på mange av speilreflekskameraene sine, som gjør det lynraskt å bytte fokus-
innstilling. Nå må man gjøre det gjennom menyen og den berøringsfølsomme skjermen. Det er ikke optimalt. Det trekker opp at skjermen kan vippes ut. Z 7 bruker utelukkende XQD-kort.

Konklusjon

Et veldig lekkert og kompakt systemkamera med svært høy oppløsning. Både bildekvaliteten og ergonomien er god. En flott debut fra Nikon.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
45,4
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
9
Maks ISO
102400