Nikon Z 7

Etter et langt tilløp er Nikon klare med sitt første speilløse systemkamera med fullformat. Det er en flott debut, men er det nok til å overbevise erfarne Nikon-brukere?

#Kamera #Nikon
9.0

Nikon Z 7 har en bildekvalitet som ligger nært den fra speilreflekskameraet D850 med flotte farger, et stort dynamisk område og fremragende detaljgjengivelse takket være bildebrikkens 45,4 mega-piksler. På bildekvalitet ligger Z 7 altså i den absolutt beste enden av skalaen. I svakt lys ser du korn fra rundt ISO 6400, mens de er tydelige på ISO 25 600.
Autofokus fungerer godt med det nye kit­objektivet på 24–70 millimeter. Det er bygd for kameraets nye Z-fatning. Vi ble svært imponerte da vi satte et Nikon AF-S 500 mm med F-fatning på kameraet ved hjelp av adapteren FTZ. På kontinuerlig autofokus knipset vi en serie med 5,5 bilder i sekundet av en bil som kjørte mot kameraet i 80 km/t. Samtlige 20 bilder var klare for bruk, og de fleste var perfekt skarpe. De har altså klart å få autofokus til å holde følge med Nikons fremragende speilreflekskameraer. Umiddelbart høres ikke 5,5 bilder i sekundet særlig imponerende ut, men det tilsvarer det andre kameraer med like høy oppløsning klarer. Opptakshastigheten kan komme opp på ni bilder i sekunder, men da blir ikke søkerbildet oppdatert. Da er ikke den høye hastigheten verdt like mye. Adapteren FTZ gjør det mulig å bruke de fleste F-objektiver til Nikons speilreflekskameraer på det nye kameraet, og siden Z 7 har intern bildestabilisering, kan man kompensere for rystelser på alle objektiver.
Z 7 er merkbart mindre enn Nikons speilreflekskameraer med fullformat, og det veier bare 675 gram mot D850s 1005 gram. Menysystemet er stort sett det samme, skjermen er 3,2 tommer stor, og den nødvendige endringen på knapper på det lille kameraet er gjort slik at
Nikon-brukere raskt føler seg hjemme.

Konklusjon

Merkbart mindre og lettere enn Nikons speilreflekskameraer med fullformatbrikke, men med uendret nydelig bildekvalitet og like god autofokus. Kameraet tar utelukkende XQD-kort. De er større enn SD-kort og krever en spesiell kortleser. Ved introduksjon er prisen noe høy.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon
Megapiksler
45,4
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
9,0
Maks ISO
102.400