Nokia 9 PureView 128 GB

Nokias nydelige flaggskip byr på hele fem kameraer, og det er ikke det eneste unike med telefonen.

av Utstyrsguiden #Kamera #Nokia
8.3

Nokias nydelige flaggskip byr på hele fem kameraer, og det er ikke det eneste unike med telefonen. Der konkurrentene tilbyr objektiver med forskjellige brennvidder, har alle de fem ­kameraene med ZEISS-optikk i Nokia 9 PureView en brennvidde på 28 mm, blender F1.8 og en oppløsning på 12,0 megapiksler. To av dem knipser i farger, mens de tre andre tar opp i svart-hvitt. Saken er den at alle kameraene fotograferer samtidig for å levere et ultradetaljert bilde. De kan også ta opptil fire bilder hver, og så settes de sammen ved hjelp av kunstig intelligens.
Resultatet er faktisk ganske imponerende – for det meste. Skarpheten er virkelig flott i midten av bildet, men uansett innstilling ser hjørnene lett uskarpe ut. I tillegg tar det tid å bytte kamerainnstillinger fra f.eks. ­Video til Bilde, hvor man ofte må vente i tre sekunder før den nye innstillingen er aktiv. Knipser du i råformat, tar det typisk fire sekunder før bildet er ferdig og synlig på skjermen. Derfor må man være tålmodig anlagt for å få glede av Nokia 9 PureView.

Konklusjon

Knipser du i råformat, tar det typisk fire sekunder før bildet er ferdig og synlig på skjermen. Derfor må man være tålmodig anlagt for å få glede av Nokia 9 PureView.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia
Megapiksler
12MP + 12MP + 12MP + 12MP + 12MP
LCD-skjerm
5.99