Olympus OM-D E-M1

E-M1 er et godt kamera som oser av kvalitet. Det er presset mellom konkurrenter med bedre bildekvalitet og E-M10, som koster halvparten.

#Kamera #Olympus
8.8

Toppmodellen fra Olympus er et virkelig kompetent kamera, og det er godt sikret og utført i magnesium i en god finish. Skjermen er fleksibel, og den elektroniske søkeren er lys og kontrastrik med en oppløsning på 2,4 millioner punkter. Den er på størrelse med søkeren i et full-frame-kamera og viser motivet som det blir, med et unntak; at det kommer frem flere detaljer i skyggene enn det som ses under fotograferingen. Det gjelder ikke med HDR-programmet, hvor du på imponerende vis kan se hele kontrastområdet før fotograferingen skjer. Kameraet er klassisk i sin oppbygning med et programhjul og et bredt utvalg av knapper, hvorav syv kan programmeres.

Kameraets autofokus kjører med en kombinasjon av fasedetekterende og kontrastbasert autofokus i 81 punkter.
Med en adapter til Olympus’ speilrefleksobjektiver har du utelukkende 37 fasedetekterende punkter til rådighet. Hastigheten oppgis til ti bilder i sekundet, men vil du ha autofokus, faller den til 6,5. E-M1 fås med to kitobjektiver – det klassiske på 12-50 mm, eller det flotte 12-40 mm F2.8, som med kamera fås til 17 579 kroner. Bildekvaliteten er fin.
Vi liker spesielt godt Olympus’ farger, og dersom du ønsker de litt annerledes, kan de brukertilpasses i minste detalj i menyen.
Eksponeringssikkerheten hører til de beste i denne kameraklassen, og objektivfeil rettes opp i bildedannelsen.

Best i dagslys

OM-D E-M1 scorer relativt lavt på de lave ISO-verdiene når vi måler bildestøy, men vi er stadig på så lave verdier at det ikke er et problem i praksis. Det blir det likevel når ISO 800 passeres, og på våre bilder i svakt lys ved høy ISO imponerte ikke kameraet når vi så, hva andre kameraene i samme prisklasse kunne levere. Et punkt der Olympus fortsatt virkelig slår konkurrentene, er de veldig gode effekt-filtrene, som tilføyer effekter under fotografering, som kan gjøre selv det mest triste motivet visuelt spennende.
Kameraet har dessuten en innebygd timelapse-generator samt wi-fi, men ikke gps. Det er likevel mulig å geotagge bilder ved å overføre gps-data fra en smarttelefon. Olympus er et av de best utviklede systemene. Kameraet kan dessuten bruke objektiver tilpasset Panasonic.

Konklusjon

E-M1 er et godt kamera som oser av kvalitet. Det er presset mellom konkurrenter med bedre bildekvalitet og E-M10, som koster halvparten.

Spesifikasjoner

Merke
Olympus
Megapiksler
16,0
Brennviddeforl./optisk zoom
2x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25.600